Hoofdgerecht
Tajine met lupine
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 327 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 ml warme groentebouillon
- • 400 g tomatenblokjes (blik)
- • 350 g butternut pompoenblokjes
- • 340 g witte lupine (pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 200 g winterpeen, in grove stukken
- • 3 tenen knoflook, geperst
- • 1 venkel, in reepjes
- • 1 courgette, in halve ringen
- • 1 sinaasappel, goed gewassen en in plakken (ongeschild)
- • 1 ui, in halve ringen
- • 4 el cashewnoten
- • 2 el harissa
- • 2 el olijfolie
- • 1 el tomatenpuree
- • 1 el rozemarijn, grof gehakt
- • Zout & peper
- • Optioneel: couscous of gekookte quinoa, voor erbij
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in de tajine en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten aan. Voeg de harissa en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
- Doe de lupine, peen, courgette, pompoen, venkel, sinaasappel, cashewnoten en rozemarijn erbij. Giet de warme bouillon erop en voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed door en laat 25 à 35 minuten rustig sudderen.
- Serveer naar wens met couscous/quinoa.
Boodschappen lijst
-  Tomatenblokjes1,39 400 Gram removeadd product to cart
-  Butternut pompoenblokjes2,59 350 Gram removeadd product to cart
-  Witte lupine2,39 340 Gram removeadd product to cart
-  Winterpeen2,99 1 kg removeadd product to cart
-  Witte knoflook1,99 100 Gram removeadd product to cart
-  Venkel3,14 450 Gram removeadd product to cart
-  Courgette3,49 2 stuks removeadd product to cart
-  Handsinaasappels5,98 1 kg removeadd product to cart
-  Gele uien2,59 1 kg removeadd product to cart
-  Cashewnoten3,69 150 Gram removeadd product to cart
-  Harissa4,29 125 Gram removeadd product to cart
-  Volkoren couscous2,69 500 Gram removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!












