Hoofdgerecht
Tajine met lupine
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 327 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 ml warme groentebouillon
- • 400 g tomatenblokjes (blik)
- • 350 g butternut pompoenblokjes
- • 340 g witte lupine (pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 200 g winterpeen, in grove stukken
- • 3 tenen knoflook, geperst
- • 1 venkel, in reepjes
- • 1 courgette, in halve ringen
- • 1 sinaasappel, goed gewassen en in plakken (ongeschild)
- • 1 ui, in halve ringen
- • 4 el cashewnoten
- • 2 el harissa
- • 2 el olijfolie
- • 1 el tomatenpuree
- • 1 el rozemarijn, grof gehakt
- • Zout & peper
- • Optioneel: couscous of gekookte quinoa, voor erbij
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in de tajine en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten aan. Voeg de harissa en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
- Doe de lupine, peen, courgette, pompoen, venkel, sinaasappel, cashewnoten en rozemarijn erbij. Giet de warme bouillon erop en voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed door en laat 25 à 35 minuten rustig sudderen.
- Serveer naar wens met couscous/quinoa.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Tomatenblokjes
1,39 400 Gram
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Witte lupine
2,19 340 Gram
removeadd product to cart - Winterpeen
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Venkel
3,14 450 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,09 150 Gram
removeadd product to cart - Harissa
4,29 125 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Volkoren couscous
2,59 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!