Tajine met lupine
Tajine met lupine

Hoofdgerecht

Tajine met lupine

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 327 kcal / portie

Ingrediënten lijst

600 ml warme groentebouillon
400 g tomatenblokjes (blik)
350 g butternut pompoenblokjes
340 g witte lupine (pot), afgespoeld en uitgelekt
200 g winterpeen, in grove stukken
3 tenen knoflook, geperst
1 venkel, in reepjes
1 courgette, in halve ringen
1 sinaasappel, goed gewassen en in plakken (ongeschild)
1 ui, in halve ringen
4 el cashewnoten
2 el harissa
2 el olijfolie
1 el tomatenpuree
1 el rozemarijn, grof gehakt
Zout & peper
Optioneel: couscous of gekookte quinoa, voor erbij

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in de tajine en fruit de ui en knoflook ca. 3 minuten aan. Voeg de harissa en tomatenpuree toe en bak 2 minuten mee.
  2. Doe de lupine, peen, courgette, pompoen, venkel, sinaasappel, cashewnoten en rozemarijn erbij. Giet de warme bouillon erop en voeg de tomatenblokjes toe. Roer goed door en laat 25 à 35 minuten rustig sudderen.
  3. Serveer naar wens met couscous/quinoa.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.