Tagliatelle met garnalen en verse pesto
Tagliatelle met garnalen en verse pesto

Hoofdgerecht

Tagliatelle met garnalen en verse pesto

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 zak spelttagliatelle
500 g garnalen (Zeeland’s Roem) Voor de pesto: blaadjes van 1 bos basilicum
50 g pijnboompitten
50 g geraspte pecorino of parmezaan
1 teentje knoflook fijngehakt
2 el Italiaanse olijfolie

BEreidings wijze

  1. Pureer alle ingrediënten voor de pesto met de staafmixer tot een geurige saus.
  2. Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Zet een wok of grote bakpan op hoog vuur. Bak de garnalen kort (enkel om ze te verwarmen), voeg de pesto toe en meng vervolgens direct door de afgegoten pasta. Meteen serveren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer