Tabouleh met linzen, verse kruiden en grapefruit
Tabouleh met linzen, verse kruiden en grapefruit

Lunch

Tabouleh met linzen, verse kruiden en grapefruit

  • Lunch
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

130 g volkoren bulghur
1 komkommer
2 roma tomaten
5 g platte peterselie
5 g munt
half bosje bosui
500 g linzen
halve grapefruit
2 el olijfolie extra vierge
1 el citroensap
zout en (chili)peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Breng een pan met ruim water aan de kook (2,5 keer zoveel water als de bulghur). Kook de volkoren bulghur in 7 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat 10 minuten afgedekt staan.
  2. Was de komkommer, tomaat, peterselie en munt. Snijd de komkommer en tomaat in hele kleine blokjes. Hak de verse peterselie en munt heel fijn (bewaar wat voor de garnering). Snijd de bosui in flinterdunne ringetjes. Doe de linzen in een zeef en spoel af onder de kraan.
  3. Maak een dressing door de olijfolie extra vierge met citroensap, zout en (chili)peper los te kloppen. Meng de dressing met de tomaat, komkommer, bosui, peterselie en munt in een grote kom. Laat de smaken even intrekken.
  4. Schil de grapefruit en verwijder de vliesjes zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt. Snijd deze in kleine stukjes of reepjes.
  5. Hussel de volkoren bulghur en linzen door de groenten. Garneer met de verse kruiden en grapefruit.

Boodschappen lijst

Tips

Als je alle ingrediënten tijdens het bereiden apart houdt, kun je bij het serveren het bord leuk opmaken! Dit recept is afkomstig van Ekomenu