Hoofdgerecht
Tabouleh met gehaktballetjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • TABOULEH:
- • 50 g bulghur
- • 3 grote tomaten, in kleine blokjes (zonder zaad en vocht)
- • 2 grote citroenen, sap & rasp
- • 2 bosuitjes, in ringetjes
- • 1 flinke bos peterselie, de blaadjes fijngehakt
- • Flinke scheut olijfolie
- • Zout & peper
- • GEHAKTBALLETJES:
- • 400 g gehakt naar keuze
- • 1 el paneermeel
- • 1 el ketchup
- • 1 tl sambal
- • Olie om in te bakken
BEreidings wijze
- Bereid de bulghur met een beetje zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Maak intussen de gehaktballetjes: meng alle ingrediënten door elkaar en maak er kleine balletjes van. Bak ze bruin en gaar in een beetje olie.
- Hussel de gare bulghur, de peterselie, de
- blokjes tomaat en de bosuitjes door elkaar.
- Meng het sap en rasp van de citroenen en de olijfolie erdoor. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe.
- Serveer de tabouleh met de gehaktballetjes.
Boodschappen lijst
- Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Sambal Oelek
2,19 100 Gram
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Tomatenketchup ongezoet
2,99 325 Ml
removeadd product to cart - Volkoren bulghur
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
2,79 500 Gram
removeadd product to cart - Bosui
2,29 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente Wijntip! Bij dit gerecht zoeken we een fijne frisse rode wijn, met voldoende fruit, lengte, body, en vooral niet te krachtig. Deze Fiesta is echt een feestje uit het warme Navarra gemaakt van het lokale tempranillo de perfecte combinatie met deze bulghur.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!