Sushi met tonijn
Sushi met tonijn

Bijgerecht

Sushi met tonijn

  • Bijgerecht
  • 2 personen
  • 562 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g risottorijst
1 rode ui
300 g wortels
1 courgette
160 g tonijn
4 nori vellen
1 el mayonaise
tamarisaus naar smaak
zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Breng water aan de kook voor de risottorijst. Spoel de risotto in een zeef goed af onder de kraan. Kook in 20 minuten gaar. Giet eventueel het overtollige water af en zet vervolgens afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui heel fijn. Schil de wortels, was de courgette en snijd beide in dunne lucifers. Laat de tonijn uitlekken in een zeef.
  3. 3. Meng de tonijn met de gesnipperde ui, mayonaise en wat tamarisaus. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  4. Leg de nori vellen op een houten plank (of gebruik een sushimatje). Smeer de plakkerige risottorijst erover uit zodat 2/3 van de nori vellen bedekt zijn. Beleg de rijst met het tonijnmengsel en verdeel vervolgens de courgette en wortels erover. Maak het uiteinde van de nori vellen nat en rol de sushirollen stevig op.
  5. Snijd de rollen met een scherp mes in stukken van circa 2 cm.
  6. Serveer de sushi op een mooie plank of schaal. Doe de overgebleven ingrediënten in een kom en serveer bij de sushi.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu Maak een lekkere dip van tamarisaus (of sojasaus) met chililvlokken, geperst knoflook en limoensap. Ook lekker met wasabi!