Sushi met avocado
Sushi met avocado

Hoofdgerecht

Sushi met avocado

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 665 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g risotto rijst
1 rode biet
250 g wortels
1 avocado
1 komkommer
4 norivellen
15 g sesamzaadjes
een halve rode peper

BEreidings wijze

  1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook voor de risottorijst. Spoel de risotto af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef. Kook vervolgens in circa 20 minuten gaar. Giet het water af en meng met azijn. Zet afgedekt opzij.
  2. Schil de biet en wortel en rasp fijn. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd in lange, dunne stroken. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijst en snijd in lange smalle stroken.
  3. Leg de norivellen op een houten plank (of gebruik een sushimatje). Smeer de plakkerige risottorijst erover uit zodat 2/3 van je norivellen zijn bedekt. Beleg de rijst met de groenten en bestrooi met de sesamzaadjes. Heb je een glutenallergie? Spoel de sesamzaadjes af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Maak het uiteinde van de norivellen nat en rol de sushirollen stevig op.
  4. Rasp de rode peper boven de tamari en roer goed door elkaar. Snijd de rollen met een scherp schoon mes in stukken van circa 2 cm en serveer de pittige tamarisaus als dipsaus erbij.
  5. Heb je nog ingrediënten over? Maak dan een sushibowl voor ernaast of een salade van de overgebleven groenten.

Boodschappen lijst

  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Sesamzaad

    2,49 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Wortelen

    2,29 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Avocado

    3,99 2 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode bieten

    1,29 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Komkommer

    1,59 1 stuk

    remove
    add product to cart

Tips

Het dipsausje is ook erg lekker met geperste knoflook en limoensap. Dit recept is afkomstig van Ekomenu