Hoofdgerecht
Supergroene tagliatelle
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g cherrytomaatjes
- • 100 g shiitake
- • 100 ml kokosmelk
- • 70 g cashewnoten
- • 3 teentjes knoflook
- • 2 courgettes
- • ½ citroen, het sap
- • Bosje basilicum
- • Handje waterkers
- • Snufje Himalaya zout
BEreidings wijze
- Week de cashewnoten minimaal een uur in water met een klein scheutje azijn of citroensap.
- Verwarm de oven op 180°C.
- Doe de paddenstoelen samen met de cherrytomaatjes in een ovenschaal en vet ze in met een beetje ghee en rasp hier een teentje knoflook bij. Schuif het voor 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de paddenstoelen gaar zijn en de tomaatjes gepoft.
- Rasp ondertussen de courgettes met behulp van een mandoline op tagliatelle slierten.
- Voeg de basilicum, de cashewnoten, 2 tenen knoflook, de kokosmelk, de citroensap en het zout samen in een keukenmachine en maal tot een gladde saus. Naar smaak zout meer toevoegen.
- Bak de slierten courgette heel kort aan, zodat ze warm zijn maar nog wel knapperig. Mix de slierten samen met de waterkers met de romige saus. Serveer het geheel met de paddenstoelen en de gepofte tomaatjes.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Cashewnoten
3,59 150 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Cherry trostomaten
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Waterkers
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!