Supergroene tagliatelle
Supergroene tagliatelle

Hoofdgerecht

Supergroene tagliatelle

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

250 g cherrytomaatjes
100 g shiitake
100 ml kokosmelk
70 g cashewnoten
3 teentjes knoflook
2 courgettes
½ citroen, het sap
Bosje basilicum
Handje waterkers
Snufje Himalaya zout

BEreidings wijze

  1. Week de cashewnoten minimaal een uur in water met een klein scheutje azijn of citroensap.
  2. Verwarm de oven op 180°C.
  3. Doe de paddenstoelen samen met de cherrytomaatjes in een ovenschaal en vet ze in met een beetje ghee en rasp hier een teentje knoflook bij. Schuif het voor 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de paddenstoelen gaar zijn en de tomaatjes gepoft.
  4. Rasp ondertussen de courgettes met behulp van een mandoline op tagliatelle slierten.
  5. Voeg de basilicum, de cashewnoten, 2 tenen knoflook, de kokosmelk, de citroensap en het zout samen in een keukenmachine en maal tot een gladde saus. Naar smaak zout meer toevoegen.
  6. Bak de slierten courgette heel kort aan, zodat ze warm zijn maar nog wel knapperig. Mix de slierten samen met de waterkers met de romige saus. Serveer het geheel met de paddenstoelen en de gepofte tomaatjes.

Boodschappen lijst

  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Cashewnoten

    3,09 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kokosmelk

    1,99 200 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Courgette

    4,19 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart
  • product
    Waterkers

    2,29 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Shiitake

    3,29 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Basilicum

    2,59 70 Gram

    Uit assortiment