Stir fry met boerenkool
Stir fry met boerenkool

Hoofdgerecht

Stir fry met boerenkool

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 452 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g boerenkool, gesneden
130 g volkoren rijst, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
100 g shiitakes, in plakjes
100 g edamameboontjes (diepvries), ontdooid
2 tenen knoflook, in dunne plakjes
1 sjalot, gesnipperd
½ chilipeper, in ringen
3 el shoyu
2 el plantaardige olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een bakpan of wok op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot voor ca. 3 minuten. Voeg de shiitakes en de chilipeper toe en bak ca. 5 minuten mee.
  2. Doe dan de boerenkool erbij en roerbak op hoog vuur. Schep regelmatig om totdat de boerenkool de gewenste gaarheid heeft. Blus het dan af met de shoyu en breng op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de edamames toe.
  3. Verdeel de rijst over 2 borden en schep de stir fry-boerenkool erbovenop.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.