Hoofdgerecht
Stir fry met boerenkool
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 452 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g boerenkool, gesneden
- • 130 g volkoren rijst, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
- • 100 g shiitakes, in plakjes
- • 100 g edamameboontjes (diepvries), ontdooid
- • 2 tenen knoflook, in dunne plakjes
- • 1 sjalot, gesnipperd
- • ½ chilipeper, in ringen
- • 3 el shoyu
- • 2 el plantaardige olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een bakpan of wok op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en sjalot voor ca. 3 minuten. Voeg de shiitakes en de chilipeper toe en bak ca. 5 minuten mee.
- Doe dan de boerenkool erbij en roerbak op hoog vuur. Schep regelmatig om totdat de boerenkool de gewenste gaarheid heeft. Blus het dan af met de shoyu en breng op smaak met zout en peper. Voeg als laatste de edamames toe.
- Verdeel de rijst over 2 borden en schep de stir fry-boerenkool erbovenop.
Boodschappen lijst
- Volkoren pandanrijst
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!