Hoofdgerecht
Spruiten met aardappels en spekjes
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g spruitjes
- • 400 g krielaardappeltjes, geschild en gehalveerd
- • 200 g gerookte spekblokjes
- • 2 el olijfolie
BEreidings wijze
- Zet de krieltjes op in koud water. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Kook (beet)gaar in circa 8 minuten. Laat uitdampen in een vergiet.
- Maak de spruitjes ondertussen schoon en halveer ze.
- Verhit de olie in een grote pan of wok en bak de spekjes circa 1 minuut uit.
- Roer de krieltjes erdoor en bak ze op hoog vuur al omscheppend rondom goudbruin.
- Voeg de spruitjes toe en bak alles nog circa 10 minuten tot de spruitjes n.t lekker mals zijn. Schep regelmatig om.
Boodschappen lijst
- Gerookte spekreepjes
5,54 200 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!