Salade
Spinaziesalade met dressing van rode biet
- • Salade
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 g spinazie, gewassen en gedroogd
- • 200 g doperwtjes, beetgaar gekookt
- • 100 g ontbijtspek
- • 4 eieren, hardgekookt, gepeld en in partjes
- • 2 rode uien, in halve ringen
- • DRESSING:
- • 1 rode biet, fijngeraspt
- • 4 el kwark
- • 4 el olijfolie
- • 1 el frambozenazijn of witte wijnazijn
- • 1 el gembersiroop
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Roer voor de dressing kwark, azijn en gembersiroop door elkaar en klop de olie erdoor. Meng de rode biet door de dressing en breng op smaak met zout en peper. Pureer met een staafmixer voor een gladde dressing.
- Verwarm een beetje kokosolie in een koekenpan en bak het ontbijtspek hierin uit op laag vuur. Laat afkoelen op keukenpapier.
- Leg de spinazie op vier grote borden en verdeel de doperwtjes, rode ui, ei en ontbijtspek erover.
- Geef de dressing er apart bij en serveer naar wens met (zuurdesem)brood.
Boodschappen lijst
- Rode bieten
1,29 500 Gram
removeadd product to cart - Doperwten
1,69 350 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 300 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart - Ontbijtspek
2,39 90 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle kwark
2,79 500 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,39 500 Ml
removeadd product to cart - Gembersiroop
3,79 250 ML
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!