Bakken
Speltscones
- • Bakken
- • 6 personen
- • 371 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g volkoren speltmeel
- • 75 ml amandeldrink
- • 50 g kokosolie
- • 1 ei
- • 2 el kersen fruitbeleg + extra voor erbij
- • 2½ tl wijnsteenbakpoeder
- • Snufje zout
- • Optioneel: kwark of geklopte slagroom, voor erbij
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 225℃.
- Doe het speltmeel samen met het bakpoeder en een snufje zout in een kom (van de keukenmachine als je die hebt).
- Klop het ei met de amandelmelk los.
- Houd 1 eetlepel achter en voeg de rest van het eimengsel toe aan het meel in de kom, samen met het fruitbeleg en de kokosolie. Meng alles, zonder veel te kneden, tot een min of meer samenhangende deegbal (met de hand of met deekhaken); bij lang kneden rijzen de scones niet goed.
- Rol met een deegroller de bal losjes uit tot een deegplak van 1,5 cm dik. Steek met een glas met een doorsnede van 6 cm - of een ronde steker - 12 rondjes deeg uit.
- Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met het achtergehouden eimengsel.
- Zet in de oven en bak de scones in ca. 12 minuten gaar.
- Serveer met kersen fruitbeleg en kwark of geklopte slagroom.
Boodschappen lijst
- Kersen fruitbeleg
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Wijnsteenbakpoeder
2,99 115 Gram
removeadd product to cart - Volkoren speltmeel
3,69 1 kg
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!