Hoofdgerecht
Speltrisotto met pesto en kastanjechampignons
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 465 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 - 1½ l warme groentebouillon
- • 300 g spelt
- • 250 g kastanjechampignons
- • 40 g geraspte oude kaas
- • 1 sjalotje, gesnipperd
- • 3 el pesto alla genovese + extra voor erop
- • 2 el boter
- • Handvol peterselie, paar blaadjes achterhouden voor garnering
- • Zout & peper
- • Olijfolie om in te bakken
BEreidings wijze
- Fruit de spelt met de sjalot in 3 eetlepels olijfolie. Voeg, zodra de spelt heet is, zoveel bouillon toe tot de spelt net onder staat. Roer goed en blijf telkens warme bouillon toevoegen als de vorige vrijwel is verdampt, net zolang tot de spelt gaar is met nog een klein beetje bite in de kern. Dit duurt ca. 25-35 minuten.
- Bak in een koekenpan ondertussen de champignons mooi bruin in een flinke scheut olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat uitlekken in een zeef, doe direct de champignons samen met de peterselie terug in de pan, maar laat van het vuur af. Schep om zodat de blaadjes slinken zet dan opzij.
- Roer van het vuur af de boter door de spelt risotto en daarna de oude kaas. Meng er tot slot de pesto door. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
- Serveer de risotto in kommen of diepe borden, schep de champignons erbij en garneer met peterselie en extra pesto.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Pesto alla Genovese
4,69 130 Gram
removeadd product to cart - Tempranillo
8,99 75 cl
removeadd product to cart - Spelt
2,69 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst. Wijntip! Deze niet hout gelagerde Rioja is fris, heeft enorm veel fijn rood fruit, is licht-kruidig en heeft een prima balans. Het frisse en licht-kruidige in de wijn zijn perfecte match voor de pesto!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!