Speltrisotto met pesto en kastanjechampignons
Speltrisotto met pesto en kastanjechampignons

Hoofdgerecht

Speltrisotto met pesto en kastanjechampignons

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 465 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g spelt
1 sjalotje, gesnipperd
Olijfolie om in te bakken
1 tot 1 1/2 l warme groentebouillon
250 g kastanjechampignons, in stukken
Zout en peper naar smaak
Handvol peterselie, paar blaadjes achterhouden voor garnering
2 el boter
40 g geraspte oude kaas
3 el Pesto alla Genovese + extra erop

BEreidings wijze

  1. Fruit de spelt met de sjalot in 3 eetlepels olijfolie. Voeg, zodra de spelt heet is, zoveel bouillon toe tot de spelt net onder staat. Roer goed blijf telkens warme bouillon toevoegen als de vorige vrijwel is verdampt, net zolang tot de spelt gaar is met nog een klein beetje bite in de kern. Dit duurt ca. 25-35 minuten.
  2. Bak ondertussen de champignons mooi bruin in een flinke scheut olijfolie in een koekende [an. Voeg peper en zout naar smaak toe. Laat uitlekken in een zeef en doe gelijk terug in de pan van het vuur af, samen met de peterselie. Schep om zodat de blaadjes slinken zet dan opzij.
  3. Roer van het vuur af de boter door de spelt risotto en daarna de oude kaas. Meng er tot slot de pesto door. Voeg eventueel nog wat peper en zout toe.
  4. Serveer de risotto in kommen of diepe borden, schep de champignons erbij en garneer met peterselie en extra pesto.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst Wijntip! Deze niet hout gelagerde Rioja is fris, heeft enorm veel fijn rood fruit, is licht-kruidig en heeft een prima balans. Het frisse en licht-kruidige in de wijn zijn perfecte match voor de pesto!