Speltpasta met pompoenroomsaus
Speltpasta met pompoenroomsaus

Hoofdgerecht

Speltpasta met pompoenroomsaus

  • Hoofdgerecht
  • 6 personen
  • 741 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g gigli speltpasta
400 g tomatenblokjes
300 g feta, in blokjes
200 ml wortelsap
150 ml room
100 ml witte wijn
3 teentjes knoflook, fijngehakt
2 uien, gesnipperd
1 aubergine, in blokjes
1 pompoen, in blokjes
4 el olijfolie
Handje pompoenpitten
Handje salie
Handje basilicum
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Rooster de pompoen en aubergine op 2 aparte trays in de oven op 200°C met wat olijfolie en zout.
  2. Fruit intussen in een grote pan de uien en de knoflook met 3 eetlepels van de olijfolie. Blus af met de witte wijn.
  3. Voeg de tomatenblokjes, de helft van de geroosterde pompoenblokjes, wortelsap en 200 ml water toe en kook ca. 10 minuten.
  4. Kook de pasta beetgaar in ruim kokend water met zout en olijfolie.
  5. Pureer de pastasaus tot een mooie gladde saus en breng op smaak met peper & zout. Roer er vervolgens de aubergineblokjes, de rest van de pompoenblokjes, de room en de gesneden kruiden door.
  6. Garneer aan tafel met de feta, wat extra vierge olijfolie, basilicum en pompoenpitjes.

Boodschappen lijst

  • product
    Oranje pompoen

    4,98 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Basilicum

    2,59 70 Gram

    Uit assortiment

  • product
    Haver cuisine

    1,49 200 ML

    remove
    add product to cart
  • product
    Spelt gigli

    3,69 500 GRAM

    remove
    add product to cart
  • product
    Pompoenpitten

    3,19 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Griekse feta

    4,29 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Aubergine

    3,49 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Tomatenstukjes

    1,89 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Wortelsap

    1,59 200 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst 2019