Spaghettipompoen met tomaatjes
Spaghettipompoen met tomaatjes

Spaghettipompoen met tomaatjes

  • 2 personen
  • 501 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 st biologische Spaghettipompoen
200 g biologische Wild wonder tomaatjes
2 st biologische Ui
2 st biologische Knoflookteen
1 st biologische Broccoli
25 g biologische Hazelnoten
75 g biologische Geraspte kaas

BEreidings wijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 200 ºC.
  2. 2. Was en halveer de spaghettipompoen en verwijder de zaadlijsten (gebruik bijvoorbeeld een lepel). Bestrijk het snijvlak met olijfolie. Pak een ovenschaal en leg de pompoen met het snijvlak naar boven in de ovenschaal. Bak de pompoen in circa 35 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  3. 3. Was de tomaatjes, halveer ze en rooster ze 20 minuten in de oven bij de pompoen.
  4. 4. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes en de stronk in kleine dobbelsteentjes. Kook of stoom de broccoli in 5 minuten beetgaar.
  5. 5. Pel en snipper de ui en knoflook. Hak de noten klein. Heb je een glutenallergie? Was de noten dan eerst onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Mix de ui, knoflook, broccoli en noten met de helft van de kaas. Breng op smaak met zout en peper.
  6. 6. Trek het vruchtvlees van de pompoen los met een vork. Je krijgt zo een soort spaghettislierten. Schep het broccoli-mengsel in de pompoen en meng met de spaghetti slierten. Strooi de rest van de geraspte kaas erover en plaats nog 5 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de grillstand aan voor een krokante bovenlaag.
  7. 7. Serveer de gevulde spaghetti-pompoen met de geroosterde tomaatjes.

Boodschappen lijst

Tips

Ook erg lekker met citroensap en tijm.