Hoofdgerecht
Spaghetti met pistache-pesto
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 756 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g spaghetti
- • 200 g Bimi®, in stukjes
- • 200 g gerookte spekreepjes (of vegan speckjes)
- • 125 g mozzarella, in stukjes gescheurd
- • Zout & peper
- • PISTACHE-PESTO:
- • 25 g Parmigiano Reggiano, geraspt (of vega alternatief)
- • 20 g rucola
- • 10 g basilicumblaadjes
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 6 el extra vierge olijfolie
- • 4 el pistachenoten
BEreidings wijze
- Maak de pistachepesto: maal de pistachenoten, geraspte kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicum, rucola en olijfolie toe en maal kort tot een smeuïge pesto.
- Bak de spekjes krokant in een koekenpan en verwijder het overtollige vet.
- Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar (zie aanwijzingen op de verpakking). Voeg in de laatste minuten de bimi toe en blancheer beetgaar. Giet alles af.
- Meng de pesto door de pasta met bimi en schep de spekjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de mozzarella erover.
Boodschappen lijst
- Gerookte spekreepjes
5,54 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Volkoren spaghetti
2,39 500 Gram
removeadd product to cart - Mozzarella 45+
2,39 100 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart - Bimi®
3,59 200 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Rucola
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Pistachenoten
9,49 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!