Spaghetti met pistache-pesto
Spaghetti met pistache-pesto

Hoofdgerecht

Spaghetti met pistache-pesto

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 756 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g spaghetti
200 g Bimi®, in stukjes
200 g gerookte spekreepjes (of vegan speckjes)
125 g mozzarella, in stukjes gescheurd
Zout & peper
PISTACHE-PESTO:
25 g Parmigiano Reggiano, geraspt (of vega alternatief)
20 g rucola
10 g basilicumblaadjes
2 tenen knoflook, geperst
6 el extra vierge olijfolie
4 el pistachenoten

BEreidings wijze

  1. Maak de pistachepesto: maal de pistachenoten, geraspte kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg de basilicum, rucola en olijfolie toe en maal kort tot een smeuïge pesto.
  2. Bak de spekjes krokant in een koekenpan en verwijder het overtollige vet.
  3. Breng een ruime pan water met zout aan de kook en kook hierin de spaghetti beetgaar (zie aanwijzingen op de verpakking). Voeg in de laatste minuten de bimi toe en blancheer beetgaar. Giet alles af.
  4. Meng de pesto door de pasta met bimi en schep de spekjes erdoor. Breng op smaak met zout en peper en verdeel de mozzarella erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2024