Soesjes van emmermeel met chocoladesaus
Soesjes van emmermeel met chocoladesaus

Bakken

Soesjes van emmermeel met chocoladesaus

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

Voor de soesjes:
50 ml melk
50 ml water
50 g boter, in blokjes
50 g emmermeel
2 eieren
250 ml slagroom
(kokosbloesem)suiker, om de slagroom te zoeten
Voor de chocoladesaus:
100 ml slagroom
100 ml pure chocolade, in kleine stukjes

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 210℃.
  2. Breng in een pan de melk en het water samen met de blokjes boter langzaam aan de kook, zodat de boter gesmolten is als het melk-watermengsel kookt. Haal de pan van het vuur en voeg het meel toe; roer het meel er snel doorheen en zet de pan dan even terug op het vuur. Blijf roeren met een houten lepel tot hetmengsel glanst - je weet dan dat het meel gaar is.
  3. Haal de pan van het vuur en roer de eieren er een voor een door; flink roeren, het is even hard werken!
  4. Doe het soezenbeslag in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit bolletjes zo groot als een euromuntop een met bakpapier beklede bakplaat (of gebruik twee lepeltjes om bolletjes soezendeeg op de bakplaat te leggen.)
  5. Schuif de soesjes in de oven en bak ze in ca. 20 minuten goudbruin en gaar.
  6. Laat de soesjes op een rooster afkoelen.
  7. Klop de slagroom met een beetje suiker stijf. Knip een gaatje in de onderkant van de soesjes en vul ze, met behulp van een spuitzak, met de slagroom.
  8. Maak de chocoladesaus: verwarm de slagroom in een steelpannetje. Giet de kokende slagroom over de stukjes chocolade in een kom en roer tot een gladde saus.
  9. Leg op soesjes op de borden en schenk de warme chocoladesaus eroverheen.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Feest