Soep met oesterzwammen en rode curry
Soep met oesterzwammen en rode curry

Soep

Soep met oesterzwammen en rode curry

  • Soep
  • 4 personen
  • 89 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 l water
2 groentebouillontabletten
1 el rode currypasta
1½ el oerzoet
2 el Japanse sojasaus
Sap van ½ limoen
1 kleine winterwortel, in dunne reepjes
1 pastinaak, geschild en in reepjes
100 à 150 g oesterzwammen, in reepjes gescheurd
½ struikje paksoi, in reepjes

BEreidings wijze

  1. Schenk 1 liter water in een soeppan en voeg de bouillontabletten en currypasta toe. Breng aan de kook en los de curry al roerend op.
  2. Zet het vuur laag zodra de soep kookt en voeg het oerzoet, de sojasaus en het limoensap toe. Houd de soep 5 minuten tegen de kook aan.
  3. Voeg de winterwortel, pastinaak en de oesterzwammen toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
  4. Verdeel de paksoi over 4 kommetjes en schep de hete soep erover. Meteen serveren.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Zomer 2021