Soep
Soep met oesterzwammen en rode curry
- • Soep
- • 4 personen
- • 89 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 l water
- • 2 groentebouillontabletten
- • 1 el rode currypasta
- • 1½ el oerzoet
- • 2 el Japanse sojasaus
- • Sap van ½ limoen
- • 1 kleine winterwortel, in dunne reepjes
- • 1 pastinaak, geschild en in reepjes
- • 100 à 150 g oesterzwammen, in reepjes gescheurd
- • ½ struikje paksoi, in reepjes
BEreidings wijze
- Schenk 1 liter water in een soeppan en voeg de bouillontabletten en currypasta toe. Breng aan de kook en los de curry al roerend op.
- Zet het vuur laag zodra de soep kookt en voeg het oerzoet, de sojasaus en het limoensap toe. Houd de soep 5 minuten tegen de kook aan.
- Voeg de winterwortel, pastinaak en de oesterzwammen toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Verdeel de paksoi over 4 kommetjes en schep de hete soep erover. Meteen serveren.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuk
removeadd product to cart - Thaise rode currypasta
2,39 50 Gram
removeadd product to cart - Oerzoet
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Tamari krachtige sojasaus
4,99 250 ML
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Waspeen
1,69 1 kg
removeadd product to cart - Paksoi
1,99 1 stuk
removeadd product to cart - Pastinaken
1,79 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!