Soep
Soep met oesterzwammen en rode curry
- • Soep
- • 4 personen
- • 89 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 100 à 150 g oesterzwammen, in reepjes gescheurd
- • 2 groentebouillontabletten
- • 1 winterpeen, in dunne reepjes
- • 1 pastinaak, geschild en in reepjes
- • ½ paksoi, in reepjes
- • ½ limoen, het sap
- • 2 el sojasaus
- • 1½ el oerzoet
- • 1 el rode currypasta
BEreidings wijze
- Schenk 1 liter water in een soeppan en voeg de bouillontabletten en currypasta toe. Breng aan de kook en los de curry al roerend op.
- Zet het vuur laag zodra de soep kookt en voeg het oerzoet, de sojasaus en het limoensap toe. Houd de soep 5 minuten tegen de kook aan.
- Voeg de winterwortel, pastinaak en de oesterzwammen toe en laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken.
- Verdeel de paksoi over 4 kommetjes en schep de hete soep erover. Meteen serveren.
Boodschappen lijst
- Thaise rode currypasta
2,59 50 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Paksoi
2,59 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!