Socca-pannenkoeken met groene asperges
Socca-pannenkoeken met groene asperges

Hoofdgerecht

Socca-pannenkoeken met groene asperges

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 626 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g groene asperges
200 g kikkererwten
200 g kikkererwtenmeel
1 courgette
1 rode ui
2 el bakolie
1 tl olijfolie
2 tl paprikapoeder
2 tl verse kurkuma, geraspt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Klop een beslag van het kikkererwtenmeel, olijfolie, 600 ml water en een snuf zout. Zet vervolgens opzij.
  2. Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een vergiet. Dep daarna droog met keukenpapier of een schone theedoek. Schil de kurkuma en rasp fijn (let op: kurkuma geeft erg af!). Verhit bakolie in een koekenpan en rooster de kikkererwten op een middelhoog vuur krokant in 25-30 minuten. Breng op smaak met paprikapoeder, kurkuma, zout en (chili)peper.
  3. Was de courgette en snijd in halve plakken. Pel de ui en snijd in halve ringen. Breng water aan de kook voor de asperges. Was de asperges, snijd de harde onderkant eraf en snijd in stukken. Kook de asperges 2-3 minuten en giet daarna het water af.
  4. Verhit bakolie in een grillpan of koekenpan en grill (of roerbak) de courgette, asperges en ui totdat ze mooi lichtbruin kleuren. Breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de socca-pannenkoeken lichtbruin en gaar (of gebruik twee pannen). Bak per persoon tenminste 2 pannenkoeken, leg ze op een warm bord en dek af met aluminiumfolie of een deksel (of houd warm in de oven).
  6. Beleg de socca’s met de geroosterde kikkererwten en groenten.

Boodschappen lijst

Tips

Het is ook erg lekker om de socca-pannenkoekjes in de oven verder te verwarmen (nog 15 minuten op 180°C). Daar worden ze heerlijk krokant van. Dit recept is afkomstig van Ekomenu.