Hoofdgerecht
Shiitake met geroosterde groenten
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 10 flinke shiitake, stelen verwijderd en gecontroleerd op zand/aarde
- • 250 g bospeen
- • 250 g groene asperges, gewassen en taaie onderkant er afgesneden.
- • 300 g wilde spinazie, gewassen en gedroogd en stelen verwijderd
- • 30 g hazelnoten
- • 5 takjes tijm, blaadjes losgerist
- • 2 teentjes knoflook, gepeld en geplet
- • 2 blaadjes laurier
- • 2-3 el kokosolie
- • zout en peper
BEreidings wijze
- Rooster de hazelnoten in een droge pan of wok tot ze een lichtbruine kleur krijgen. Laat ze hierna afkoelen en hak ze grof. Leg ze opzij voor de garnering.
- Snijd de bospeen in de lengte door de helft.
- Verhit een wok of een grote hapjespan.
- Rooster de bospeen in een eetlepel kokosolie tot deze gaar begint te worden.
- Voeg de asperges en laurier toe en wok totdat deze gaar worden.
- Snijd of scheur de shiitake in stukken en voeg het aan de gare bospeen en asperges toe.
- Laat de shiitake gaar worden.
- Voeg nog een eetlepel kokosolie en de geplette knoflook met de tijm toe.
- Voeg naar smaak peper en zout toe en wok alles nog eens om.
- Scheur de spinazie in stukken en doe deze op een bord.
- Schep hierop de warme wokgroenten en strooi de gehakte hazelnoot erover.
Boodschappen lijst
- Shiitake
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Groene asperges
5,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Oersterk
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!