Shepherd's pie met witte bonen en spitskool
Shepherd's pie met witte bonen en spitskool

Hoofdgerecht

Shepherd's pie met witte bonen en spitskool

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 437 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g kruimige aardappels, geschild en in stukjes
400 g witte bonen of cannellinibonen (pot of blik), afgespoeld en uitgelekt
250 g kastanjechampignons, in plakjes
250 ml groentebouillon
100 ml kookroom (zuivel of vegan)
½ spitskool, in reepjes
2 knoflooktenen
1 ui (klein) of sjalot, gesnipperd
2 el boter/olijfolie
2 el zonnebloemolie
2 el paneermeel
1 el bloem
1 el mierikswortelsaus (uit klein potje)
zout & peper, gemalen

BEreidings wijze

  1. Kook voor de puree de aardappels in ca. 25-30 minuten helemaal gaar in water met zout. Stamp of knijp er een mooie puree van (liefst met een pureeknijper) en roer de boter (of olie), kookroom en mierikswortelsaus erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Verhit de zonnebloemolie in een bakpan en bak de kastanjechampignons goudbruin in ca. 6 minuten. Voeg de knoflook en de ui/sjalot toe en bak nog 2 minuten mee. Bestrooi met de bloem en bak al roerend nog een minuutje. Voeg dan de bouillon toe -blijf roeren- en breng rustig aan de kook. Schep de spitskool en de bonen erdoor en roer even door. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Schep het koolmengsel in de ingevette ovenschaaltjes. Verdeel de puree erover en strijk glad. Bestrooi met paneermeel en bak goudbruin in de oven, ca. 30 minuten.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025