Hoofdgerecht
Shepherd's pie met witte bonen en spitskool
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 437 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kruimige aardappels, geschild en in stukjes
- • 400 g witte bonen of cannellinibonen (pot of blik), afgespoeld en uitgelekt
- • 250 g kastanjechampignons, in plakjes
- • 250 ml groentebouillon
- • 100 ml kookroom (zuivel of vegan)
- • ½ spitskool, in reepjes
- • 2 knoflooktenen
- • 1 ui (klein) of sjalot, gesnipperd
- • 2 el boter/olijfolie
- • 2 el zonnebloemolie
- • 2 el paneermeel
- • 1 el bloem
- • 1 el mierikswortelsaus (uit klein potje)
- • zout & peper, gemalen
BEreidings wijze
- Kook voor de puree de aardappels in ca. 25-30 minuten helemaal gaar in water met zout. Stamp of knijp er een mooie puree van (liefst met een pureeknijper) en roer de boter (of olie), kookroom en mierikswortelsaus erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verhit de zonnebloemolie in een bakpan en bak de kastanjechampignons goudbruin in ca. 6 minuten. Voeg de knoflook en de ui/sjalot toe en bak nog 2 minuten mee. Bestrooi met de bloem en bak al roerend nog een minuutje. Voeg dan de bouillon toe -blijf roeren- en breng rustig aan de kook. Schep de spitskool en de bonen erdoor en roer even door. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep het koolmengsel in de ingevette ovenschaaltjes. Verdeel de puree erover en strijk glad. Bestrooi met paneermeel en bak goudbruin in de oven, ca. 30 minuten.
Boodschappen lijst
- Iets kruimige aardappelen
3,79 1 kg
removeadd product to cart - Cannellinibonen
1,89 400 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillon
4,99 400 ml
removeadd product to cart - Rijst cuisine cream
1,59 200 ml
removeadd product to cart - Spitskool
3,29 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Paneermeel
2,39 200 Gram
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Mierikswortelsaus
6,29 90 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!