Shakshuka met rode puntpaprika
Shakshuka met rode puntpaprika

Hoofdgerecht

Shakshuka met rode puntpaprika

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 525 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 ui
2 puntpaprika's
2 roma tomaten
200 g kikkererwten
1 tl komijnpoeder
200 g tomatenstukjes
2 teentjes knoflook
3 eieren
25 g zadenmix
verse peterselie naar smaak
1 el bakolie
olijfolie extra vierge naar smaak
zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Pel de ui en snijd klein. Was de puntpaprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Was de tomaat en snijd in blokjes. Spoel de kikkererwten goed af onder de kraan, gebruik bijvoorbeeld een zeef.
  2. Verhit bakolie in een grote pan en bak de ui circa 2 minuten. Voeg de paprika en verse tomaten toe en bak de groenten in 5-10 minuten zacht. Roer regelmatig door. Breng op smaak met komijnpoeder, zout en (chili)peper.
  3. Doe de tomatenstukjes en kikkererwten erbij. Pel de knoflook en pers boven de pan uit. Laat het groentemengsel 5 minuten stoven en roer regelmatig door. Indien het mengsel te droog wordt, kun je eventueel een klein scheutje water toevoegen.
  4. Maak holtes in het groentemengsel en breek boven iedere holte een ei. Probeer daarbij de dooiers zoveel mogelijk heel te houden. Lukt dat niet, geen nood, want de smaak blijft hetzelfde. Doe een deksel op de pan en laat het ei-groentemengsel 10 minuten op een laag vuur pruttelen, totdat de eieren zijn gestold.
  5. Heb je een glutenallergie? Spoel de zadenmix af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen. Bestrooi de shakshuka voor het serveren met de zadenmix en verse peterselie. Garneer met olijfolie extra vierge.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu Ook heel erg lekker met fetakaas