Hoofdgerecht
Shakshuka à la Brandt & Levie
- • Hoofdgerecht
- • 3 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 Brandt & Levie verse worsten Venkelzaad & Rode Wijn
- • 1 teen knoflook, in dunne plakjes gesneden
- • ½ tl korianderzaad
- • 2 gegrilde paprika uit pot, dungesneden
- • 500 gr cherrytomaatjes, waarvan de helft doormidden gesneden OF 1 blik tomatenblokjes a 400 gr
- • 3 eieren
- • Half bosje verse koriander
- • 2 bosuitjes
- • 1 rode chilipeper
BEreidings wijze
- Bak de worsten rondom bruin in een sauteerpan met dikke bodem met een el olie of boter. Haal de worsten uit de pan en zet opzij.
- Bak in dezelfde pan de knoflook zacht aan met het korianderzaad, ongeveer 1 minuut. Snij ondertussen de gegrilde paprika in grove stukken en voeg toe aan de pan.
- Laat alles rustig 3 minuten op bakken. Voeg vervolgens de cherrytomaatjes (of blik tomaten) erbij en de worsten. Laat alles op medium/laag vuur 5 minuten pruttelen.
- Maak drie kuiltjes en breek daarin de eitjes en laat alles nog zeker 3 à 4 minuten pruttelen totdat de eieren gaar zijn. Zet de laatste minuut de deksel op de pan.
- Afmaken met vers gesneden koriander, chilipeper en bosui. Voeg op smaak zout en peper toe.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Korianderzaad
2,39 30 Gram
removeadd product to cart - Gegrilde paprika in olie
4,19 190 Gram
removeadd product to cart - Cherrytomaten
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
2,69 4 stuks
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is gemaakt door Brandt & Levie.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!