Scholfilet met couscoussalade
Scholfilet met couscoussalade

Hoofdgerecht

Scholfilet met couscoussalade

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

130 g biologische Volkoren couscous
een halve nectarines
flinke hand salanova sla
1 venkel
25 g hazelnoten
200 g scholfilet
optioneel:
1 el Olijfolie extra vierge
2 el Citroensap
1 el Bakolie
zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een grote kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul.
  2. Was de nectarines en snijd in stukken. Was de salanova sla, snijd klein en laat goed uitlekken. Snijd de venkel in dunne plakjes van circa 0,5 cm en schep om met de olijfolie extra vierge. Bewaar het venkelgroen voor de garnering. Bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. 3. Meng de nectarines, sla en het citroensap door de couscous. Breng op smaak met peper en eventueel zout en zet opzij.
  4. Verhit een grillpan zonder bakolie of boter en gril of bak de venkel 6 minuten (totdat de venkel lichtbruin kleurt). Schep de venkel door de couscous.
  5. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan in 3 minuten goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof.
  6. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de scholfilet in 3-5 minuten gaar. Bestrooi met peper en eventueel zout. Keer halverwege. Serveer de scholfilet met de couscoussalade en garneer met fijngesneden venkelgroen.

Boodschappen lijst

  • product
    Venkel

    2,49 450 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Volkoren couscous

    2,39 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Hazelnoten

    4,85 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Nectarine

    5,19 4 stuk

    remove
    add product to cart

Tips

Ook erg lekker met fijngesneden dille en munt.