Sandwich met graskaas omelet
Sandwich met graskaas omelet

Lunch

Sandwich met graskaas omelet

  • Lunch
  • 4 personen
  • 379 kcal / portie

Ingrediënten lijst

6 sneetjes meergranenbrood
4 plakken kaas
3 eieren
50 g geraspte kaas
2 el melk
1 el peterselie, gehakt
Handvol ijsbergsla, in reepjes
Scheutje olijfolie
Zout en peper
Ook nodig:
Prikkers

BEreidings wijze

  1. Meng de eieren, geraspte kaas, peterselie en melk. Voeg wat peper en zout toe.
  2. Verwarm een scheutje olie in een koekenpan en giet het eimengsel erin. Bak zachtjes, met het deksel erop, in ca. 10 minuten gaar en net gestold.
  3. Bestrijk het brood intussen met olijfolie en toast onder de grill.
  4. Beleg 2 sneetjes brood elk met een halve plak kaas, ¼ omelet en wat ijsbergsla. Leg er twee sneetjes op en beleg die weer met de rest van de kaas, omelet en sla. Dek af met laatste sneetjes, zet vast met prikkers en snijd doormidden.

Boodschappen lijst

Tips

Graskaas is seizoenskaas die je moet proeven! Zodra het lentezonnetje begint te schijnen, dansen de koeien van Bastiaansen lekker in de wei. Het nieuwe gras wat ze dan eten, is een bron van voedingsstoffen wat zorgt voor een andere melksamenstelling. Romig en vol van smaak! Deze melk is verwerkt in de lekkerste jonge kaas van het jaar, die 4 weken ligt te rijpen om de perfecte smaak te bereiken. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente 2021