Saltimbocca
Saltimbocca

Hoofdgerecht

Saltimbocca

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 654 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g aardappels
500 g wortels
200 g varkensmedaillons
100 ml witte wijn (of water)
45 g katenspek
15 g roomboter
2 rode uien
½ zak salie
1 el bakolie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was of schil de aardappels, snijd in stukken en kook in 20 minuten gaar. Giet daarna het water af.
  2. Pel en snipper de ui. Was of schil de wortels en snijd in plakjes. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook de wortels in 8-10 minuten gaar. Giet vervolgens het water af.
  3. Voor de saltimbocca leg je de varkensmedaillons tussen plasticfolie en sla je het vlees plat (bijvoorbeeld met een vleeshamer of de onderkant van een pan). Kruid het vlees met peper en leg op elk stuk 2-3 blaadjes salie. Wikkel dan het spek om de medaillons.
  4. Verhit bakolie (of roomboter als je dat lekkerder vindt) in een koekenpan en fruit de ui in 2 minuten glazig. Doe de saltimbocca erbij en bak eerst de kant met salie 2-3 minuten op een middelhoog vuur. Keer voorzichtig om en bak nog eens 2-3 minuten. Leg het vlees op een warm bord en dek af met aluminiumfolie.
  5. Schenk witte wijn of water en (nog) een klontje roomboter in de koekenpan en laat de uienjus op een hoog vuur tot de helft inkoken. Breng op smaak met zout en peper. Heb je nog salie over, dan kun je enkele blaadjes in de jus meekoken. Leg de saltimbocca terug in de jus en laat nog 2 minuten zachtjes sudderen.
  6. Serveer de saltimbocca met de wortels en aardappels met de uienjus.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Ekomenu Italianen gebruiken vaak marsala in plaats van witte wijn of water (Ben je zwanger? Dan adviseren wij je om de jus met water te bereiden).