Salade
Salade van rode biet en tempeh
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g tempeh, in blokjes van 1½ cm
- • 100 g haricots verts, beetgaar en in stukjes
- • 75 g rucola, gehakt
- • 4 gekookte bieten
- • 4 sneetjes zuurdesembrood, in blokjes
- • 2 wortelen, gekookt
- • 5 el witte tahin
- • 3 el ume pasta
- • 3 el rijststroop
- • 2 el shoyu
- • Snufje chilipoeder
- • Zeezout
BEreidings wijze
- Snijd de bieten in blokjes van 1½ centimeter. Snijd de wortel in 1 cm dikke halve maantjes.
- Frituur de tempehblokjes 3 tot 5 minuten of tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier.
- Frituur de blokjes brood 1 tot 2 minuten tot ze krokant zijn.
- Doe de tempeh samen met de rijststroop, shoyu en chilipoeder in een kom en meng goed.
- Klop de tahin, ume-pasta en 6 eetl. water in een kommetje goed door (mayonaise-achtige structuur).
- Voeg de groenten, de blokjes brood, rucola en dressing bij de tempeh en schep voorzichtig door elkaar.
Boodschappen lijst
- Rode bieten
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Tahin zonder zout
4,29 250 Gram
removeadd product to cart - Wortelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Rijststroop
3,29 350 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 ML
removeadd product to cart - Tempeh
3,09 300 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!