Salade van rode biet en tempeh
Salade van rode biet en tempeh

Salade

Salade van rode biet en tempeh

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

300 g tempeh, in blokjes van 1½ cm
100 g haricots verts, beetgaar en in stukjes
75 g rucola, gehakt
4 gekookte bieten
4 sneetjes zuurdesembrood, in blokjes
2 wortelen, gekookt
5 el witte tahin
3 el ume pasta
3 el rijststroop
2 el shoyu
Snufje chilipoeder
Zeezout

BEreidings wijze

  1. Snijd de bieten in blokjes van 1½ centimeter. Snijd de wortel in 1 cm dikke halve maantjes.
  2. Frituur de tempehblokjes 3 tot 5 minuten of tot ze krokant en goudbruin zijn. Laat even uitlekken op keukenpapier.
  3. Frituur de blokjes brood 1 tot 2 minuten tot ze krokant zijn.
  4. Doe de tempeh samen met de rijststroop, shoyu en chilipoeder in een kom en meng goed.
  5. Klop de tahin, ume-pasta en 6 eetl. water in een kommetje goed door (mayonaise-achtige structuur).
  6. Voeg de groenten, de blokjes brood, rucola en dressing bij de tempeh en schep voorzichtig door elkaar.

Boodschappen lijst

  • product
    Rode bieten

    1,35 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Tahin

    4,19 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Wortelen

    2,59 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Rijststroop

    3,59 250 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Rucola

    2,29 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente