Salade
Salade van babybieten en zalm
- • Salade
- • 4 personen
- • 313 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g gekookte rode bieten, gesneden
- • 200 g zalmsteak
- • 100 g quinoa
- • 4 tomaten, in plakken van ½ cm
- • 3 hardgekookte eieren, grof gehakt
- • 3 el avocado olie
- • 2 el witte balsamicoazijn
- • 1½ el kappertjes
- • Handje rucola
- • Handvol basilicum
- • Scheutje olijfolie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Bereid de quinoa beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en maak op smaak met wat zout en een eetlepel olijfolie.
- Bestrijk de plakken tomaat met olijfolie en bak ze aan beide zijden kort op hoog vuur tot er een donker korstje op is ontstaan. Zet opzij.
- Meng de gehakte eieren in een kom met de avocado olie, witte balsamicoazijn en de kappertjes en breng op smaak met zout en peper.
- Verarm de zalmsteaks in de verpakking in een pan met water (60℃) zodat de smaak optimaal tot z'n recht komt.
- Maak intussen de borden op: leg de plakken tomaat op de borden en bestrooi met basilicumblaadjes. Verdeel de quinoa er gelijkmatig over. Beleg met de bietjes en blaadjes rucola.
- Neem de lauwwarme zalm uit de verpakking, haal het vel eraf en verdeel in grove stukken. Leg op de salade. Schep de gehakte eieren erop en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Gerookte zalm filet
10,15 140 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Quinoa
4,19 400 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte balsamicoazijn
6,89 250 Ml
removeadd product to cart - Avocado-olie
12,99 250 Ml
removeadd product to cart - Quinoa
4,89 500 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! De vettige smaak van de zalm wordt mooi schoongespoeld door de frisse smaak van de wijn, die ook voldoende body heeft om tegen de quinoa en biet op te boksen.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!