Salade
Salade met vijgen, vegan kaas en dragon
- • Salade
- • 2 personen
- • 566 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 10 groene asperges, harde onderkantjes eraf
- • 5 plakken vegan kaasplakken, in stukken gescheurd
- • 4 verse vijgen, in partjes
- • ½ kropsla, gewassen en grof gescheurd
- • 2 el zonnebloemolie
- • 2 el pompoenpitten, geroosterd
- • 1½ el bieslook, fijngehakt
- • Zout & peper
- • DRAGONDRESSING:
- • 3 el olijfolie
- • 1½ el verse dragon, grof gehakt
- • 1½ tl witte wijnazijn
- • 1 tl fijne mosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Leg de asperges op een met bakpapier beklede ovenschaal. Besprenkel ze met zonnebloemolie en bestrooi met peper en zout. Rooster ze in de oven, ca. 10-15 minuten.
- Klop alle dressingingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Hussel in een grote mengkom de kropsla, stukjes vegan kaas, geroosterde groene asperges en giet de dressing erover. Verdeel over 2 borden en garneer met de geroosterde pompoenpitten en bieslook.
Boodschappen lijst
- Kropsla
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Groene asperges
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor kaas original
4,59 160 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,99 250 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!