Salade met vijgen, vegan kaas en dragon
Salade met vijgen, vegan kaas en dragon

Salade

Salade met vijgen, vegan kaas en dragon

  • Salade
  • 2 personen
  • 566 kcal / portie

Ingrediënten lijst

10 groene asperges, harde onderkantjes eraf
5 plakken vegan kaasplakken, in stukken gescheurd
4 verse vijgen, in partjes
½ kropsla, gewassen en grof gescheurd
2 el zonnebloemolie
2 el pompoenpitten, geroosterd
1½ el bieslook, fijngehakt
Zout & peper
DRAGONDRESSING:
3 el olijfolie
1½ el verse dragon, grof gehakt
1½ tl witte wijnazijn
1 tl fijne mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Leg de asperges op een met bakpapier beklede ovenschaal. Besprenkel ze met zonnebloemolie en bestrooi met peper en zout. Rooster ze in de oven, ca. 10-15 minuten.
  3. Klop alle dressingingrediënten door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  4. Hussel in een grote mengkom de kropsla, stukjes vegan kaas, geroosterde groene asperges en giet de dressing erover. Verdeel over 2 borden en garneer met de geroosterde pompoenpitten en bieslook.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021