Salade met speltpasta en paddenstoelen
Salade met speltpasta en paddenstoelen

Lunch

Salade met speltpasta en paddenstoelen

  • Lunch
  • 4 personen
  • 326 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g paddenstoelenmix, in plakjes
200 g speltpasta kleine schelpjes
150 g babyspinazie
8 zongedroogde tomaatjes, in reepjes
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 sjalot, in flinterdunne halve ringen
2 el Parmigiano Reggiano, grof geraspt
1 el tijm
Scheutje olie
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Bak de paddenstoelen met een beetje olie in een koekenpan bruin en zacht. Voeg de knoflook en tijm toe en bak een minuutje mee. Haal van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
  2. Kook de speltschelpjes beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Meng direct met een beetje olijfolie en laat afkoelen.
  3. Meng de paddenstoelen en speltschelpjes met de spinazie, zongedroogde tomaat en sjalot. Bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.