Salade
Salade met kapucijners, munt en pecorino
- • Salade
- • 2 personen
- • 388 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g verse kapucijners, gedopt gewicht (ca. 750 g - 1 kg ongedopt)
- • 75 g veldsla
- • 50 g pecorino of parmezaan (of vega alternatief), geschaafd
- • 1 rode ui, in ringen
- • ½ komkommer, in dunne linten
- • 2 el munt, grof gesneden
- • DRESSING:
- • ½ citroen, uitgeperst
- • 2 el olijfolie
- • ½ tl fijne mosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng een ruime pan water aan de kook met een flinke snuf zout. Kook hierin de kapucijners in ca. 5 minuten (of ietsje langer) beetgaar en spoel ze daarna koud af.
- Meng voor de dressing de olijfolie, mosterd en citroensap door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Hussel alle ingrediënten in een mengkom en giet de dressing eroverheen. Verdeel over 2 borden.
Boodschappen lijst
- Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,99 1 stuks
removeadd product to cart - Munt
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Pecorino Romano
9,23 230 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!