Salade
Salade met kapucijners, munt en pecorino
- • Salade
- • 2 personen
- • 388 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g verse kapucijners, gedopt gewicht (ca. 750 g - 1 kg ongedopt)
- • 75 g veldsla
- • 50 g pecorino of parmezaan (of vega alternatief), geschaafd
- • 1 rode ui, in ringen
- • ½ komkommer, in dunne linten
- • 2 el munt, grof gesneden
- • DRESSING:
- • ½ citroen, uitgeperst
- • 2 el olijfolie
- • ½ tl fijne mosterd
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng een ruime pan water aan de kook met een flinke snuf zout. Kook hierin de kapucijners in ca. 5 minuten (of ietsje langer) beetgaar en spoel ze daarna koud af.
- Meng voor de dressing de olijfolie, mosterd en citroensap door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
- Hussel alle ingrediënten in een mengkom en giet de dressing eroverheen. Verdeel over 2 borden.
Boodschappen lijst
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!