Salade met kapucijners, munt en pecorino
Salade met kapucijners, munt en pecorino

Salade

Salade met kapucijners, munt en pecorino

  • Salade
  • 2 personen
  • 388 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g verse kapucijners, gedopt gewicht (ca. 750 g - 1 kg ongedopt)
75 g veldsla
50 g pecorino of parmezaan (of vega alternatief), geschaafd
1 rode ui, in ringen
½ komkommer, in dunne linten
2 el munt, grof gesneden
DRESSING:
½ citroen, uitgeperst
2 el olijfolie
½ tl fijne mosterd
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Breng een ruime pan water aan de kook met een flinke snuf zout. Kook hierin de kapucijners in ca. 5 minuten (of ietsje langer) beetgaar en spoel ze daarna koud af.
  2. Meng voor de dressing de olijfolie, mosterd en citroensap door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Hussel alle ingrediënten in een mengkom en giet de dressing eroverheen. Verdeel over 2 borden.

Boodschappen lijst

  • product
    Veldsla

    2,29 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    3,45 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Fijne mosterd

    2,49 170 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Komkommer

    1,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Munt

    1,99 15 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Pecorino Romano

    9,23 230 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode uien

    1,99 500 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.