Salade met gierst en grie
Salade met gierst en grie

Salade

Salade met gierst en grie

  • Salade
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

Voor de salade:
200 g gierst
1 zak veldsla
1 rode paprika, in reepjes
2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
200 g grie, in blokjes
handje pijnboompitten, eventueel kort geroosterd
klein handje basilicum
1 bosui, in ringetjes
Voor de vinaigrette:
2 el azijn naar keuze
6 el olijfolie
1 tl mosterd
zout naar smaak
honing naar smaak

BEreidings wijze

  1. Klop alle dressing-ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met zout en honing. Zet opzij.
  2. Kook de gierst zoals op de verpakking staat aangegeven en laat afkoelen.
  3. Meng 1 eetlepel van de vinaigrette door de gierst en maak de veldsla aan met de rest.
  4. Verdeel de sla over de borden en schep de gierst in het midden. Garneer met paprika, tomaat, feta en bestrooi met pijnboompitten, basilicum en bosui.

Boodschappen lijst

  • product
    Gierst

    2,79 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Veldsla

    2,29 75 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Trostomaten

    2,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Pijnboompitten

    7,69 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode paprika

    3,49 2 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Bosui

    1,99 1 stuk

    remove
    add product to cart

Tips

Gierst bevat tot zo’n 20% eiwit met belangrijke aminozuren, de vitamines B1 en 6 en het is rijk aan ijzer, magnesium, koper, fosfor en mangaan. Ook zit er silicium in (ondersteunt de opbouw van je huid, haar en nagels) en het heeft een regulerende werking op de warmtehuishouding van je lichaam. Handig in de winter! Wijntip! Mariquita blanco. Klassieke combinatie in een nieuw jasje. Sauvignon Blanc doet het goed met geitenkaas. Doordat feta minder sterk van smaak is, wordt de sauvignon ook getemperd. Perfect duo.