Salade
Salade met gierst en grie
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • Voor de salade:
- • 200 g gierst
- • 1 zak veldsla
- • 1 rode paprika, in reepjes
- • 2 tomaten, zaadlijsten verwijderd en in reepjes
- • 200 g grie, in blokjes
- • handje pijnboompitten, eventueel kort geroosterd
- • klein handje basilicum
- • 1 bosui, in ringetjes
- • Voor de vinaigrette:
- • 2 el azijn naar keuze
- • 6 el olijfolie
- • 1 tl mosterd
- • zout naar smaak
- • honing naar smaak
BEreidings wijze
- Klop alle dressing-ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met zout en honing. Zet opzij.
- Kook de gierst zoals op de verpakking staat aangegeven en laat afkoelen.
- Meng 1 eetlepel van de vinaigrette door de gierst en maak de veldsla aan met de rest.
- Verdeel de sla over de borden en schep de gierst in het midden. Garneer met paprika, tomaat, feta en bestrooi met pijnboompitten, basilicum en bosui.
Boodschappen lijst
- Gierst
2,79 500 Gram
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,49 500 Gram
removeadd product to cart - Pijnboompitten
7,69 100 Gram
removeadd product to cart - Rode paprika
3,49 2 stuk
removeadd product to cart - Bosui
1,99 1 stuk
removeadd product to cart
Tips
Gierst bevat tot zo’n 20% eiwit met belangrijke aminozuren, de vitamines B1 en 6 en het is rijk aan ijzer, magnesium, koper, fosfor en mangaan. Ook zit er silicium in (ondersteunt de opbouw van je huid, haar en nagels) en het heeft een regulerende werking op de warmtehuishouding van je lichaam. Handig in de winter! Wijntip! Mariquita blanco. Klassieke combinatie in een nieuw jasje. Sauvignon Blanc doet het goed met geitenkaas. Doordat feta minder sterk van smaak is, wordt de sauvignon ook getemperd. Perfect duo.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!