Salade
Salade met gepofte bietjes en Friese geitenkaas
- • Salade
- • 4 personen
- • 247 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 ml balsamicoazijn
- • 100 g Friese geitenkaas (of vegan geitenkaas)
- • 50 g suiker
- • 50 g rucola
- • 3 gele bieten
- • 3 rode bieten
- • 1 rode ui, in dunne ringen
- • 3 el olijfolie
- • Zout & peper
- • Ook nodig: aluminiumfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verpak de bietjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Pof ze gaar in ca. 45-60 minuten (de poftijd is afhankelijk van de grootte van de biet, als je er gemakkelijk in kunt prikken tot het midden zijn ze gaar).
- Haal de bietjes voorzichtig uit de folie en laat ze even afkoelen. Trek de schil eraf en snijd ze in partjes.
- Verhit de balsamicoazijn met de suiker op laag vuur. Kook al roerend even door tot er een stroop ontstaat. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Hussel de bietjes, ui en rucola voorzichtig door elkaar en verdeel de geitenkaas erover. Besprenkel met olijfolie en balsamicostroop en maal er naar smaak zout en peper over.
Boodschappen lijst
- Balsamicoazijn
6,89 250 Ml
removeadd product to cart - Friese geitenkaas
7,29 350 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!