Salade
Salade met gepofte bietjes en Friese geitenkaas
- • Salade
- • 4 personen
- • 247 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 ml balsamicoazijn
- • 100 g Friese geitenkaas (of vegan geitenkaas)
- • 50 g suiker
- • 50 g rucola
- • 3 gele bieten
- • 3 rode bieten
- • 1 rode ui, in dunne ringen
- • 3 el olijfolie
- • Zout & peper
- • Ook nodig: aluminiumfolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Verpak de bietjes in aluminiumfolie en leg ze in een ovenschaal. Pof ze gaar in ca. 45-60 minuten (de poftijd is afhankelijk van de grootte van de biet, als je er gemakkelijk in kunt prikken tot het midden zijn ze gaar).
- Haal de bietjes voorzichtig uit de folie en laat ze even afkoelen. Trek de schil eraf en snijd ze in partjes.
- Verhit de balsamicoazijn met de suiker op laag vuur. Kook al roerend even door tot er een stroop ontstaat. Haal van het vuur en laat afkoelen.
- Hussel de bietjes, ui en rucola voorzichtig door elkaar en verdeel de geitenkaas erover. Besprenkel met olijfolie en balsamicostroop en maal er naar smaak zout en peper over.
Boodschappen lijst
- Balsamicoazijn
6,89 250 Ml
removeadd product to cart - Friese geitenkaas
7,39 350 Gram
removeadd product to cart - Rucola
1,99 75 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!