Salade Lyonnaise
Salade Lyonnaise

Salade

Salade Lyonnaise

  • Salade
  • 4 personen
  • 521 kcal / portie

Ingrediënten lijst

100 g bacon, uitgebakken
100 ml rode wijnazijn
100 ml ongefilterde olijfolie extra vergine + 2 el
75 g veldsla
4 eieren
4 sneetjes casinobrood (wit), in blokjes gesneden
2 teentjes knoflook, geperst
1 kropsla, gewassen en in grove stukken
1 rode ui, gesnipperd
Handje bieslook, fijngesneden
Scheutje witte wijnazijn
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de broodblokjes op een met bakpapier bekleed bakblik en meng er de knoflook, 2 eetlepels olijfolie en zout en peper door. Bak de croutons krokant en goudbruin in ca. 10 minuten (zonder oven kan dit in een koekenpan op matig vuur, regelmatig omschudden).
  2. Meng voor de dressing de rode wijnazijn, rode ui en de 100 ml olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  3. Eieren pocheren: breng een pan met een laag water van minstens 7 cm aan de kook en voeg de witte wijnazijn toe. Zet het vuur laag zodat het water niet meer kookt. Breek een ei in een kopje. Roer het water door zodat er een draaikolk ontstaat en laat het ei in het draaiende water glijden. Houd het water tegen de kook aan en pocheer het ei in ca. 3,5 minuut. Doe hetzelfde met de overige eieren. Schep de gepocheerde eieren voorzichtig uit het water met een schuimspaan.
  4. Meng voor de salade de veldsla, kropsla, croutons, bacon en de dressing door elkaar en verdeel over 4 borden. Bestrooi met bieslook en serveer met een gepocheerd eitje.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2022.