Hoofdgerecht
Runderhachee met cranberry's en ontbijtkoek
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 483 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 800 g runder hacheevlees
- • 500 ml rode wijn
- • 500 ml runderbouillon
- • 150 g champignons, in kwarten
- • 3 plakken ontbijtkoek, grof gescheurd
- • 3 tenen knoflook, geperst
- • 3 blaadjes laurier
- • 2 uien, gesnipperd
- • 4 el cranberry's (vers of diepvries)
- • 3 el azijn
- • 3 el tomatenpuree
- • 2 el boter
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verhit de boter in een stoofpan en schroei het vlees rondom dicht. Voeg de ui, knoflook, champignons en zout en peper toe en bak kort mee (ca. 3 minuten).
- Blus af met de rode wijn en voeg de tomatenpuree, laurierblaadjes, azijn en runderbouillon toe. Breng aan de kook en zet daarna het vuur laag. Laat het afgedekt ca. 4 à 5 uur stoven. Zorg ervoor dat er voldoende vocht in de pan zit, vul het anders aan met water.
- Verwijder na de stooftijd de laurierblaadjes en voeg de verse/ontdooide cranberry’s toe. Laat alles nog 1 uur stoven. Controleer daarna of het vlees goed gaar is en breng op smaak met zout en peper. Voeg er op het laatst de ontbijtkoek aan toe en bind de hachee hiermee.
Boodschappen lijst
- Runder hacheevlees
12,10 385 Gram
removeadd product to cart - Nero d'Avola
11,95 75 cl
removeadd product to cart - Runderbouillonblokjes
2,39 8 stuks
removeadd product to cart - Witte champignons
2,49 250 Gram
removeadd product to cart - Ontbijtkoek
2,69 400 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Natuurazijn - inmaakazijn
2,19 750 Ml
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!