Rucolastamppot met pijnboompitten
Rucolastamppot met pijnboompitten

Hoofdgerecht

Rucolastamppot met pijnboompitten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 534 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1,5 kg kruimige aardappels, geschild en in stukken
2 tenen knoflook, zonder schil
150 g rucola
100 g pijnboompitten, geroosterd
100 ml sojacuisine
75 appelciderazijn
Rasp van 1 citroen
Zout en peper naar smaak

BEreidings wijze

  1. Kook de aardappels met de hele knoflooktenen gaar in een ruime pan met water en zout.
  2. Giet de gare aardappels af en stoom ze kort droog. Stamp fijn en meng de rucola, pijnboompitten, sojacuisine, ciderazijn en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met zout en peper.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter 2021