Rösti met Hollandse garnalen en dipsaus
Rösti met Hollandse garnalen en dipsaus

Lunch

Rösti met Hollandse garnalen en dipsaus

  • Lunch
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

Rösti met dipsaus:
500 g vastkokende aardappelen
100 tot 150 g cocktail- of tijgergarnalen
3 stengels verse bosui
10 g verse bieslook fijngesneden
1 groot ei
drie kleuren peper of pepermix
olie om in te bakken
2 el kwark of yoghurt
1 tl sap van een limoen
2 tl honing
klein teentje knoflook
Salade:
1 appel
3 stronken witlof
handje walnoten
handje rozijnen
olijfolie

BEreidings wijze

  1. Was de aardappelen en kook ze in de schil in 15 tot 20 minuten gaar. Wel de rozijnen in een bakje met warm water.
  2. Snijd ondertussen de bosui in ringetjes voor in de rösti en de appel en de witlof voor in de salade.
  3. Giet de rozijnen af en hussel alle ingrediënten voor de salade door elkaar.
  4. Wanneer de aardappelen gaat zijn, spoel je ze met oud water zodat ze goed afkoelen.
  5. Snijd de aardappelen in hele kleine stukjes (reepjes of mini blokjes).
  6. Voeg de gesneden bosui, de garnalen, bieslook, en het ei toe aan de aardappel stukjes. Hussel dit alles goed door elkaar met een vork.
  7. Breng het rösti mengsel op smaak met flink wat pepermix en zout.
  8. Verhit een scheut olie in een pan en schep een flinke eetlepel met rösti mengsel om de pan. Verdeel dit een beetje en druk plat zodat er een klein rösti rondje ontstaat. Bak alle rondjes 5 minuten aan elke kant. Herhaal dit tot je mengsel op is.
  9. Pers voor de saus een teentje knoflook en voeg dit samen met de honing, limoen, peper en zout toe aan de yoghurt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Anne Tauber