Hoofdgerecht
Roodlofsla met garnalen en ginger beer
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 175 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 ml ginger beer pressé
- • 180 g tijgergarnalen (diepvries)
- • 8 stonkjes roodlof, in de lengte gehalveerd
- • 1 citroen, sap + rasp (+ extra partjes voor erbij)
- • Klein handje verse groene kruiden, fijngesneden
- • Scheutje zonnebloemolie, om in te bakken
- • Snufje zout
BEreidings wijze
- Verwarm een klein scheutje olie in een koekenpan en rooster hierin de roodlof. Blus af met ginger beer op het moment dat de randjes van de lof goudbruin kleuren, en voeg ook het sap en de rasp van de citroen toe. Meng, als vocht vrijwel versa,pt, de verse kruiden erdoor (beetje achterhouden voor garnering).
- Verdeel de geroosterde roodlof over de borden en leg de garnalen erop. Strooi er naar wens wat zout en kruiden over en serveer meteen, eventueel met een partje citroen.
Boodschappen lijst
- Ginger beer pressé
2,89 250 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Witlof
4,99 500 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie koudgeperst
3,99 500 Ml
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!