Roergebakken spitskool met kerrie
Roergebakken spitskool met kerrie

Bijgerecht

Roergebakken spitskool met kerrie

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 el kokosolie om in te bakken
5 teentjes knoflook zeer fijn gesneden
1 el kerriepoeder (naar keuze mild of scherp)
1 spitskool harde stronk verwijderd en in dunne reepjes gesneden
2 rode chilipepers in dunne reepjes
ca. 2 el kokosmelk (blikje)
zout en peper
eventueel een beetje fijngehakt selderijblad of koriander

BEreidings wijze

  1. Verwarm de kokosolie in een hapjes- of braadpan en fruit hierin op laag-matig vuur de knoflook met de kerrie.
  2. Voeg de spitskool en de chilipeper toe, schep om, giet de kokosmelk erbij en bestrooi met zout en peper naar smaak.
  3. Zet het vuur hoog en bak de kool al omscheppend enkele minuten tot het rauwe ervan af is. Het moet lekker knapperig blijven.
  4. Serveer de kool in een (voorverwarmde) schaal en bestrooi eventueel met de selderij of koriander.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst