Roergebakken groene asperges met pistachenoten
Roergebakken groene asperges met pistachenoten

Bijgerecht

Roergebakken groene asperges met pistachenoten

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 el olijfolie
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 el versgeraspte gember
500 g groene asperges, harde onderkant verwijderd en gehalveerd
2 bosuitjes, in dunne ringetjes
1 el sojasaus
100 g gepelde pistachenoten,grof gehakt, geroosterd en afgekoeld

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de knoflook en gember. Voeg de asperges toe en roerbak beetgaar in ± 5 minuten.
  2. Meng de bosui en sojasaus door elkaar
  3. en roer door de asperges. Warm goed door, haal van het vuur en doe de pistachenootjes erbij. Meteen serveren.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente