Hoofdgerecht
Rodekool-steak met pompoencrème en sinaasappelvinaigrette
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 221 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 350 g butternut pompoenblokjes
- • 50 ml balsamicoazijn
- • 1 rodekool (of 2 kleintjes), in plakken van 2 cm
- • 1 teen knoflook
- • 1 sinaasappel, uitgeperst
- • 1 sjalot, fijngehakt
- • 4 el extra vierge olijfolie
- • 2 el hazelnoten, geroosterd en grof gehakt
- • 1 el grove mosterd
- • 1 el verse dille, grof gehakt
- • 3 takjes verse dragon, blaadjes afgerist en daarvan 2/3 fijngehakt
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Kook de pompoenblokjes met de knoflook in de groentebouillon gaar in ca. 15 minuten. Giet af maar bewaar het kookvocht.
- Pureer de pompoen met de knoflook en voeg net zoveel kookvocht toe totdat het een mooie gladde crème is geworden. Breng op smaak met zout en peper.
- Maak van de olijfolie, sinaasappelsap, mosterd, balsamicoazijn, sjalot en fijngehakte dragon een vinaigrette. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en verwarm de oven voor op 180°C. Gril de plakken rodekool in de pan aan beide kanten ca. 5 minuten. Laat ze daarna 8 tot 10 minuten doorgaren in de oven op een stuk bakpapier.
- Leg één of twee plakken rodekool (bij twee deels overlappend) op 4 borden. Verdeel de pompoencrème erover. Sprenkel er per bord een eetlepel sinaasappelvinaigrette over en garneer met hazelnoten, dragon en dille.
Boodschappen lijst
- Rode kool
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Hazelnoten
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,59 170 Gram
removeadd product to cart - Perssinaasappels
4,98 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Balsamicoazijn
7,79 250 Ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!








