Hoofdgerecht
Rode ui met bietjesburger
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 bietje, rauw, fijn geraspt
- • 1 ui, kleine snippertjes
- • 1 teentje knoflook, heel fijn gesneden
- • 1 el olijfolie
- • 1 ei
- • 2 el havervlokken
- • 1 el maïsmeel
- • ½ tl dragon
- • Scheutje citroensap
- • Verse peper
- • Keltisch zeezout
- • Chilivlokken
BEreidings wijze
- Neem een grote ronde kom. Schil het bietje en rasp het.
- doe alle ingrediënten behalve het maïsmeel in de grote kom en meng goed. Breng op smaak met de kruiden. Laat een half uurtje rusten: op deze manier nemen de havervlokken het vocht goed op en is het makkelijker om er een burger van te maken.
- Vorm met je handen een flinke burger en leg deze in een diep bord met wat maïsmeel.
- Keer om en doe hetzelfde met de achterkant.
- Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten op eem matig vuur.
- Serveer met een beetje citroensap.
Boodschappen lijst
- Dragon
3,39 15 Gram
removeadd product to cart - Rode bieten
1,29 500 Gram
removeadd product to cart - Uien
1,99 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuk
removeadd product to cart - Maismeel
2,64 350 Gram
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 ML
removeadd product to cart - Milde olijfolie
10,95 1 Liter
removeadd product to cart - Keltisch zeezout
2,39 1 kg
removeadd product to cart - Chilikruiden
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Serveer met een frisse groene salade met een hardgekookt eitje erbij. Meng er wat gare rode linzen doorheen. Serveer als burger op een (glutenvrij) broodje met salade. Serveer met een frisse citroenmayonaise in plaats van citroensap.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!