Rode ui met bietjesburger
Rode ui met bietjesburger

Hoofdgerecht

Rode ui met bietjesburger

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 bietje, rauw, fijn geraspt
1 ui, kleine snippertjes
1 teentje knoflook, heel fijn gesneden
1 el olijfolie
1 ei
2 el havervlokken
1 el maïsmeel
½ tl dragon
Scheutje citroensap
Verse peper
Keltisch zeezout
Chilivlokken

BEreidings wijze

  1. Neem een grote ronde kom. Schil het bietje en rasp het.
  2. doe alle ingrediënten behalve het maïsmeel in de grote kom en meng goed. Breng op smaak met de kruiden. Laat een half uurtje rusten: op deze manier nemen de havervlokken het vocht goed op en is het makkelijker om er een burger van te maken.
  3. Vorm met je handen een flinke burger en leg deze in een diep bord met wat maïsmeel.
  4. Keer om en doe hetzelfde met de achterkant.
  5. Verhit de kokosolie in een koekenpan en bak de burgers aan beide kanten op eem matig vuur.
  6. Serveer met een beetje citroensap.

Boodschappen lijst

Tips

Serveer met een frisse groene salade met een hardgekookt eitje erbij. Meng er wat gare rode linzen doorheen. Serveer als burger op een (glutenvrij) broodje met salade. Serveer met een frisse citroenmayonaise in plaats van citroensap.