Soep
Rode linzensoep met creme fraiche
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l kippenbouillon
- • 175 g rode linzen, gewassen en goed uitgelekt
- • 125 ml crème fraîche
- • 2 aardappels, in dunne plakjes
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 1 grote ui, gesnipperd
- • 1 winterpeen, in dunne plakjes
- • 2 el boter + klontje om in te bakken
- • 1 el tomatenpuree
- • 2 tl paprikapoeder
- • 2 tl gemalen komijnzaad
- • Paar sprieten bieslook
BEreidings wijze
- Verhit het klontje boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de bouillon, linzen en paprikapoeder toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager, voeg de aardappel en wortel toe en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Smelt intussen 2 el boter in een koekenpan en voeg de komijn toe. Verwarm tot het heerlijk geurt en roer er dan de tomatenpuree door. Laat circa 2 minuten zachtjes pruttelen.
- Doe het tomatenpureemengsel in de soep en pureer alles glad en smeuïg met een staafmixer.
Boodschappen lijst
- Rode linzen
2,89 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Milde paprikapoeder
2,59 30 Gram
removeadd product to cart - Kruimige aardappelen
2,99 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen komijnzaad
4,29 40 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes
2,19 8 stuks
Uit assortiment
- Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2014.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!