Soep
Rode linzensoep met creme fraiche
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 l kippenbouillon
- • 175 g rode linzen, gewassen en goed uitgelekt
- • 125 ml crème fraîche
- • 2 aardappels, in dunne plakjes
- • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- • 1 grote ui, gesnipperd
- • 1 winterpeen, in dunne plakjes
- • 2 el boter + klontje om in te bakken
- • 1 el tomatenpuree
- • 2 tl paprikapoeder
- • 2 tl gemalen komijnzaad
- • Paar sprieten bieslook
BEreidings wijze
- Verhit het klontje boter in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook.
- Voeg de bouillon, linzen en paprikapoeder toe en breng aan de kook.
- Zet het vuur lager, voeg de aardappel en wortel toe en laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken.
- Smelt intussen 2 el boter in een koekenpan en voeg de komijn toe. Verwarm tot het heerlijk geurt en roer er dan de tomatenpuree door. Laat circa 2 minuten zachtjes pruttelen.
- Doe het tomatenpureemengsel in de soep en pureer alles glad en smeuïg met een staafmixer.
Boodschappen lijst
- Rode linzen
3,09 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Winterpeen
1,99 1 kg
removeadd product to cart - Tomatenpuree
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Milde paprikapoeder
2,29 30 Gram
removeadd product to cart - Bieslook in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Carolus aardappelen (Kruimig)
3,29 1 kg
removeadd product to cart - Gemalen komijn
2,99 40 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes
1,99 8 stuk
removeadd product to cart - Boeren crème fraîche
1,69 125 ml
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!