Bakken
Rode bieten-chocoladetaart
- • Bakken
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • TAART:
- • 300 g bloem
- • 250 g rietsuiker
- • 250 g gekookte rode biet, geraspt
- • 185 ml zonnebloemolie
- • 150 g pure chocolade
- • 100 g hazelnoten, grof gehakt
- • 30 g cacaopoeder
- • 8 g bakpoeder
- • 4 eieren
- • 1 tl Bak soda
- • TOPPING:
- • 250 g mascarpone
- • 50 g hazelnoten
- • 50 ml bietensap
- • Kneepje citroensap
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160ºC.
- Klop de olie en de eieren met een mixer door elkaar. Voeg de suiker toe en mix goed door.
- Zeef bloem, bakpoeder, baksoda en cacaopoeder in een andere kom. Voeg dit mengsel in twee delen toe aan het eierbeslag en mix weer goed.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Meng al roerend door het beslag.
- Roer met een houten lepel - dus niet met de mixer - de geraspte bietjes en de hazelnoten door het beslag.
- Giet het mengsel in een met bakpapier beklede en ingevette springvorm (van 24 cm ø) en bak de taart in ca. 50 minuten gaar in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen.
- Roer voor de topping alle ingrediënten, behalve de noten, door elkaar. Bestrijk de afgekoelde taart hiermee en strooi de gehakte noten erover.
Boodschappen lijst
- Baksoda
3,79 300 Gram
removeadd product to cart - Mascarpone
4,79 250 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloemolie mild
4,19 500 Ml
removeadd product to cart - Citroensap knijpfles
1,29 200 Ml
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Hazelnoten
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Rode bietensap melkzuur
1,79 200 Ml
removeadd product to cart - Bakpoeder 3x17gram
1,19 51 Gram
removeadd product to cart - Gekookte rode bieten
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Pure chocolade 75%
4,69 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Women.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!