Rode bieten-chocoladetaart
Rode bieten-chocoladetaart

Bakken

Rode bieten-chocoladetaart

  • Bakken
  • 6 personen

Ingrediënten lijst

TAART:
300 g bloem
250 g rietsuiker
250 g gekookte rode biet, geraspt
185 ml zonnebloemolie
150 g pure chocolade
100 g hazelnoten, grof gehakt
30 g cacaopoeder
8 g bakpoeder
4 eieren
1 tl Bak soda
TOPPING:
250 g mascarpone
50 g hazelnoten
50 ml bietensap
Kneepje citroensap

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160ºC.
  2. Klop de olie en de eieren met een mixer door elkaar. Voeg de suiker toe en mix goed door.
  3. Zeef bloem, bakpoeder, baksoda en cacaopoeder in een andere kom. Voeg dit mengsel in twee delen toe aan het eierbeslag en mix weer goed.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie. Meng al roerend door het beslag.
  5. Roer met een houten lepel - dus niet met de mixer - de geraspte bietjes en de hazelnoten door het beslag.
  6. Giet het mengsel in een met bakpapier beklede en ingevette springvorm (van 24 cm ø) en bak de taart in ca. 50 minuten gaar in de oven. Laat daarna helemaal afkoelen.
  7. Roer voor de topping alle ingrediënten, behalve de noten, door elkaar. Bestrijk de afgekoelde taart hiermee en strooi de gehakte noten erover.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Women.