Hoofdgerecht
Risotto van Freekeh
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 300 g gemengde paddenstoelen, kleingesneden
- • 250 g freekeh, afgespoeld
- • 100 ml droge witte wijn
- • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- • 2 gepofte rode paprika's, in repen
- • 1 bol mozzarella, in dunne plakjes
- • 1 teen knoflook, kleingesneden
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 el olijfolie
- • ½ el boter
- • Klein handje verse groene kruiden, fijngesneden
- • Handvol basilicumblaadjes
BEreidings wijze
- Verwarm de olie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de freekeh en wijn toe. Roer tot alle wijn is opgenomen en voeg een scheut bouillon toe. Voeg, blijf roeren, steeds een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is, net zolang tot de freekeh gaar is (±15 -20 minuten).
- Verwarm de oven voor op 180°C. Bak intussen de paddenstoelen tot het vocht verdampt is. Voeg de boter toe en bak snel bruin.
- Roer de paddenstoelen, verse kruiden en Parmezaan door de risotto. Vul op vuurvaste borden een kookring met een laag risotto, een plak mozzarella, paprikareepjes, basilicum en eindig met een risotto. Zet de borden in de oven en verwarm ± 10 minuten.
- Garneer de risotto met reepjes paprika en basillicum Druppel wat bassilicumolie rondom
Boodschappen lijst
- Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes zoutarm
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Riesling trocken
11,49 750 Ml
removeadd product to cart - Mozzarella 45+
2,39 100 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!