Risotto van Freekeh
Risotto van Freekeh

Hoofdgerecht

Risotto van Freekeh

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 ml groentebouillon
300 g gemengde paddenstoelen, kleingesneden
250 g freekeh, afgespoeld
100 ml droge witte wijn
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 gepofte rode paprika's, in repen
1 bol mozzarella, in dunne plakjes
1 teen knoflook, kleingesneden
1 ui, gesnipperd
1 el olijfolie
½ el boter
Klein handje verse groene kruiden, fijngesneden
Handvol basilicumblaadjes

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de freekeh en wijn toe. Roer tot alle wijn is opgenomen en voeg een scheut bouillon toe. Voeg, blijf roeren, steeds een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is, net zolang tot de freekeh gaar is (±15 -20 minuten).
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak intussen de paddenstoelen tot het vocht verdampt is. Voeg de boter toe en bak snel bruin.
  3. Roer de paddenstoelen, verse kruiden en Parmezaan door de risotto. Vul op vuurvaste borden een kookring met een laag risotto, een plak mozzarella, paprikareepjes, basilicum en eindig met een risotto. Zet de borden in de oven en verwarm ± 10 minuten.
  4. Garneer de risotto met reepjes paprika en basillicum Druppel wat bassilicumolie rondom

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.