Risotto van Freekeh
Risotto van Freekeh

Hoofdgerecht

Risotto van Freekeh

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 el olijfolie
1 ui, gesnipperd
1 teen knoflook, kleingesneden
250 g freekeh, afgespoeld
100 ml droge witte wijn
Ca. 500 ml grountebouillon
300 g gemengde paddenstoelen, kleingesneden
1/2 el boter
Klein handje verse groene kruiden, kleingesneden
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
1 bol mozzarella, in dunne plakjes
2 gepofte rode paprika's, zelf gepoft of uit pot (peperoni grigliati), in repen
Handvol basilicumblaadjes

BEreidings wijze

  1. Verwarm de olie en bak de ui en knoflook glazig. Voeg de freekeh en wijn toe. Roer tot alle wijn is opgenomen en voeg een scheut bouillon toe. Voeg, blijf roeren, steeds een nieuwe scheut bouillon toe als de vorige geabsorbeerd is, net zolang tot de freekeh gaar is (±15 -20 minuten).
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Bak intussen de paddenstoelen tot het vocht verdampt is. Voeg de boter toe en bak snel bruin.
  3. Roer de paddenstoelen, verse kruiden en Parmezaan door de risotto. Vul op vuurvaste borden een kookring met een laag risotto, een plak mozzarella, paprikareepjes, basilicum en eindig met een risotto. Zet de borden in de oven en verwarm ± 10 minuten.
  4. Garneer de risotto met reepjes paprika en basillicum Druppel wat bassilicumolie rondom

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Feest