Risotto met winterpeen en feta, en sinaasappel
Risotto met winterpeen en feta, en sinaasappel

Hoofdgerecht

Risotto met winterpeen en feta, en sinaasappel

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 566 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 g risottorijst
300 g winterpeen, fijn geraspt
200 ml witte wijn
150 g feta (of vegan alternatief), gebrokkeld
60 g Parmigiano Reggiano (of vegan alternatief
3 sjalotten, fijn gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
1 groentebouillonblokje
1 sinaasappel, rasp en sap
2 el olijfolie
2 el tijm
2 el peterselie, gehakt
Zwarte peper
Voor erbij: een salade

BEreidings wijze

  1. Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de sjalot, knoflook en tijm aan in ca. 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend een minuut mee, blus vervolgens af met de witte wijn.
  2. Giet er een scheut warm water bij en verkruimel het bouillonblokje erover. Roer tot het vocht is opgenomen en voeg daarna opnieuw een scheut warm water toe. Ga hiermee door gedurende ca. 10 minuten en schep dan de geraspte winterpeen en het sap en rasp van de sinaasappel erdoor. Blijf vervolgens weer scheutjes warm water toevoegen en roeren totdat de rijst beetgaar is (in totaal duurt het koken van de rijst ca. 18-20 minuten).
  3. Roer de parmezaan door de risotto en breng verder op smaak met peper en eventueel nog wat extra zout.
  4. Verdeel de risotto over 4 borden, brokkel de feta erover en garneer met peterselie. Serveer met een salade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025