Hoofdgerecht
Risotto met winterpeen en feta, en sinaasappel
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 566 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 g risottorijst
- • 300 g winterpeen, fijn geraspt
- • 200 ml witte wijn
- • 150 g feta (of vegan alternatief), gebrokkeld
- • 60 g Parmigiano Reggiano (of vegan alternatief
- • 3 sjalotten, fijn gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 1 groentebouillonblokje
- • 1 sinaasappel, rasp en sap
- • 2 el olijfolie
- • 2 el tijm
- • 2 el peterselie, gehakt
- • Zwarte peper
- • Voor erbij: een salade
BEreidings wijze
- Verhit de olijfolie in een ruime pan en bak de sjalot, knoflook en tijm aan in ca. 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend een minuut mee, blus vervolgens af met de witte wijn.
- Giet er een scheut warm water bij en verkruimel het bouillonblokje erover. Roer tot het vocht is opgenomen en voeg daarna opnieuw een scheut warm water toe. Ga hiermee door gedurende ca. 10 minuten en schep dan de geraspte winterpeen en het sap en rasp van de sinaasappel erdoor. Blijf vervolgens weer scheutjes warm water toevoegen en roeren totdat de rijst beetgaar is (in totaal duurt het koken van de rijst ca. 18-20 minuten).
- Roer de parmezaan door de risotto en breng verder op smaak met peper en eventueel nog wat extra zout.
- Verdeel de risotto over 4 borden, brokkel de feta erover en garneer met peterselie. Serveer met een salade.
Boodschappen lijst
- Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,19 8 stuks
removeadd product to cart - Risottorijst vialone nano
4,29 400 Gram
removeadd product to cart - Sauvignon Verdejo
4,79 75 cl
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano flakes
4,09 80 Gram
removeadd product to cart - Feta cubes
4,99 150 Gram
removeadd product to cart - Peterselie
2,69 15 Gram
removeadd product to cart - Zwarte peper gemalen
3,99 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!