Hoofdgerecht
Risotto met peultjes en parmezaan
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 - 1½ l groentebouillon
- • 400 g risottorijst
- • 400 g peultjes, in de lengte doormidden en beetgaar
- • 200 ml droge witte wijn
- • 100 g doperwtjes
- • 4 el Parmezaanse kaas, geraspt
- • 1 sjalotje, fijngesnipperd
- • 1½ el boter
- • 1 el olijfolie
BEreidings wijze
- Verhit de olie en een halve eetlepel boter in de pan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen.
- Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is.
- Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Ga hiermee door tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt circa 20 minuten en het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt.
- Schep er na 15 minuten van de kooktijd de peultjes en doperwtjes door en laat alles goed doorwarmen.
- Roer de kaas en de rest van de boter door de risotto en verdeel over 4 borden.
Boodschappen lijst
- Doperwten
1,89 350 Gram
removeadd product to cart - Blanc
3,59 250 Ml
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Sjalotten
1,89 200 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten boerenboter
3,99 250 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
2,09 8 stuks
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,69 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!