Risotto met peultjes en parmezaan
Risotto met peultjes en parmezaan

Hoofdgerecht

Risotto met peultjes en parmezaan

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 - 1½ l groentebouillon
400 g risottorijst
400 g peultjes, in de lengte doormidden en beetgaar
200 ml droge witte wijn
100 g doperwtjes
4 el Parmezaanse kaas, geraspt
1 sjalotje, fijngesnipperd
1½ el boter
1 el olijfolie

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie en een halve eetlepel boter in de pan en fruit hierin het sjalotje. Voeg de rijst toe en blijf roeren met een houten lepel totdat de rijst zeer heet is en de korrels glanzen.
  2. Giet de wijn erbij en roer voortdurend tot vrijwel alle wijn geabsorbeerd is.
  3. Voeg een flinke scheut bouillon toe en blijf rustig roeren terwijl het vocht wordt opgenomen door de rijst. Voeg steeds de volgende scheut bouillon toe als de vorige helemaal is opgenomen. Ga hiermee door tot de rijst gaar is, maar nog net een beetje bite in de kern heeft. Dit duurt circa 20 minuten en het kan zijn dat je niet alle bouillon nodig hebt.
  4. Schep er na 15 minuten van de kooktijd de peultjes en doperwtjes door en laat alles goed doorwarmen.
  5. Roer de kaas en de rest van de boter door de risotto en verdeel over 4 borden.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente