Hoofdgerecht
Risotto met aardbeien en rauwe ham
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 723 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 ml groentebouillon
- • 200 g risottorijst
- • 200 g aardbeien, in vieren
- • 100 ml witte wijn
- • 50 g rucola
- • 50 g Parmigiano Reggiano, versgeraspt
- • 50 g rauwe ham, in stukjes gescheurd
- • 15 g boter
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 el olie
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng de bouillon aan de kook. Verhit intussen de olie in een pan en fruit de ui 1 minuut. Voeg de risottorijst toe en roer tot alle korrels glanzen.
- Giet de witte wijn erbij en wacht tot deze is opgenomen. Voeg dan een flinke scheut bouillon toe en roer terwijl de rijst het vocht opneemt. Voeg daarna steeds wat bouillon toe en roer rustig door tot de rijst net gaar is, dat duurt ca. 20-25 minuten. Misschien heb je niet alle bouillon nodig.
- Roer er in de laatste minuut twee derde van de Parmigiano, twee derde van de aardbeien en de boter door. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de rucola over twee borden en schep de aardbeienrisotto erop. Beleg met de rauwe ham en garneer met de rest van de aardbeien. Bestrooi met de overgebleven Parmigiano en nog een beetje versgemalen peper.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,49 500 Gram
removeadd product to cart - Rucola melange
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
- Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,79 150 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!