Hoofdgerecht
Risotto con funghi e noci
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 250 g risottorijst (arborio)
- • 200 g paddenstoelen, schoongeveegd en in plakjes
- • 200 ml droge witte wijn
- • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
- • 100 g walnoten, gehakt
- • 50 ml olijfolie
- • 15 g verse peterselie, gehakt
- • 1 rode ui, fijngesneden
- • 1 flinke teen knoflook
- • 1 tl gedroogde salie
- • Klontje roomboter
- • Zwarte peper & zout
BEreidings wijze
- Bak de paddenstoelen bruin in de helft van de olie. Schep ze op een bord en bestrooi royaal met peper en zout.
- Bak de ui en salie een paar minuten in de overige olie. Pers er de knoflook boven uit en voeg de risottorijst toe. Bak mee tot de korrels glazig zijn.
- Voeg de wijn toe en laat verdampen.
- Roer met een pollepel een scheut hete bouillon door de rijst en voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen. Ga zo door tot de rijstkorrels beetgaar zijn (ongeveer 20 minuten).
- Rooster de walnoten een paar minuten in een hete droge koekenpan tot de geur vrijkomt.
- Schep de paddenstoelen, noten en kaas door de rijst en laat nog even mee warmen.
- Maak op smaak met de peterselie, een klontje boter, zwarte peper uit de molen en zout.
- Laat de risotto even rusten en dien op in diepe borden.
Boodschappen lijst
- Walnoten
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Chardonnay
12,99 750 Ml
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
3,89 250 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Risottorijst arborio
4,69 500 Gram
removeadd product to cart - Parmigiano Reggiano
6,59 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!