Rigatoni met broccoli en cavolo nero
Rigatoni met broccoli en cavolo nero

Hoofdgerecht

Rigatoni met broccoli en cavolo nero

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 556 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g broccoli, in roosjes
zout
2 el olijfolie
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 sjalotje, fijngehakt
400 g rigatoni quinoa (of andere pasta naar keuze)
1 bouillonblokje
400 ml sojaroom
1 rode paprika, in stukjes
400 g zwarte kool (cavolo nero), harde nerven verwijderd en in reepjes

BEreidings wijze

  1. Kook de broccoli 5 minuten met wat zout beetgaar en laat uitlekken.
  2. Verwarm de olijfolie en bak de knoflook en sjalot even aan.
  3. Kook intussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Pureer de broccoli met de sjalot en knoflook, het bouillonblokje en de sojaroom met een staafmixer fijn.
  5. Bak in een koekenpan in een scheutje olijfolie de paprika en cavolo nero beetgaar. Roer door de broccolisaus.
  6. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest