Rigatoni met broccoli en cavolo nero
Rigatoni met broccoli en cavolo nero

Hoofdgerecht

Rigatoni met broccoli en cavolo nero

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 556 kcal / portie

Ingrediënten lijst

500 g broccoli, in roosjes
400 g rigatoni (of andere pasta naar keuze)
400 g cavolo nero, harde nerven verwijderd en in reepjes
400 ml slagroom
1 rode paprika, in stukjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 sjalot, fijngehakt
1 groentebouillonblokje
2 el olijfolie
Snufje zout

BEreidings wijze

  1. Kook de broccoli 5 minuten met wat zout beetgaar en laat uitlekken.
  2. Verwarm de olijfolie en bak de knoflook en sjalot even aan.
  3. Kook intussen de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. Pureer de broccoli met de sjalot en knoflook, het bouillonblokje en de sojaroom met een staafmixer fijn.
  5. Bak in een koekenpan in een scheutje olijfolie de paprika en cavolo nero beetgaar. Roer door de broccolisaus.
  6. Giet de pasta af en roer de saus erdoor. Serveer meteen.

Boodschappen lijst

  • product
    Sjalotten

    1,99 200 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Boeren slagroom

    2,19 200 ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rigatoni

    3,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Broccoli

    3,19 400 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode paprika

    3,99 2 stuks

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest.