Hoofdgerecht
Ramen met spinazie en miso
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 607 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g ramen noodles, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
- • 125 g kastanjechampignons, in dunne plakjes
- • 100 g babyspinazie
- • 5 cm gember, geraspt
- • 2 tenen knoflook, fijngehakt
- • 2 eieren, medium-hard gekookt (7 minuten) en gepeld
- • ½ chilipeper (of minder/meer naar smaak), in ringetjes
- • 2 el miso-pasta
- • 2 el shoyu
- • 1 el sesamolie
- • 2 tl sesamzaad
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de sesamolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gember hierin voor ca. 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ca. 5 minuten mee.
- Doe de spinazie erbij en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Blus af met 500ml water en breng aan de kook. Los de miso-pasta en de shoyu op in het water en breng het eventueel nog verder op smaak.
- Doe de noedels erbij en verdeel het over 2 kommen. Halveer de eitjes, leg ze erbovenop en breng ze op smaak met zout en peper. Garneer met sesamzaad en chilipeper en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Sesamzaad
1,69 200 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Babyspinazie
2,99 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Ramen bruine rijstnoedels
6,69 280 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,89 250 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Mugi miso
7,99 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!









