Hoofdgerecht
Ramen met spinazie en miso
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 607 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g ramen noodles, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
- • 125 g kastanjechampignons, in dunne plakjes
- • 100 g babyspinazie
- • 5 cm gember, geraspt
- • 2 tenen knoflook, fijngehakt
- • 2 eieren, medium-hard gekookt (7 minuten) en gepeld
- • ½ chilipeper (of minder/meer naar smaak), in ringetjes
- • 2 el miso-pasta
- • 2 el shoyu
- • 1 el sesamolie
- • 2 tl sesamzaad
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit de sesamolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gember hierin voor ca. 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ca. 5 minuten mee.
- Doe de spinazie erbij en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Blus af met 500ml water en breng aan de kook. Los de miso-pasta en de shoyu op in het water en breng het eventueel nog verder op smaak.
- Doe de noedels erbij en verdeel het over 2 kommen. Halveer de eitjes, leg ze erbovenop en breng ze op smaak met zout en peper. Garneer met sesamzaad en chilipeper en serveer meteen.
Boodschappen lijst
- Sesamzaad
2,09 200 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Babyspinazie
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Ramen bruine rijstnoedels
6,69 280 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Mugi miso
7,99 350 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!