Ramen met spinazie en miso
Ramen met spinazie en miso

Hoofdgerecht

Ramen met spinazie en miso

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 607 kcal / portie

Ingrediënten lijst

250 g ramen noodles, bereid zoals op de verpakking staat vermeld
125 g kastanjechampignons, in dunne plakjes
100 g babyspinazie
5 cm gember, geraspt
2 tenen knoflook, fijngehakt
2 eieren, medium-hard gekookt (7 minuten) en gepeld
½ chilipeper (of minder/meer naar smaak), in ringetjes
2 el miso-pasta
2 el shoyu
1 el sesamolie
2 tl sesamzaad
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit de sesamolie in een ruime pan op middelhoog vuur. Fruit de knoflook en gember hierin voor ca. 2 minuten. Voeg de champignons toe en bak ca. 5 minuten mee.
  2. Doe de spinazie erbij en laat slinken. Breng op smaak met zout en peper. Blus af met 500ml water en breng aan de kook. Los de miso-pasta en de shoyu op in het water en breng het eventueel nog verder op smaak.
  3. Doe de noedels erbij en verdeel het over 2 kommen. Halveer de eitjes, leg ze erbovenop en breng ze op smaak met zout en peper. Garneer met sesamzaad en chilipeper en serveer meteen.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Lente 2024.